Transferuri bancare între generaţii. Roxana şi Doina Cepalis, protagonistele unei poveşti de succesiune în lumea afacerilor

Satiră cu ștaif
\"\"

Probleme existenţiale în familia puternicei femei de afaceri Doina Cepalis. Conform declaraţiilor date unei reviste dedicate mediului economic, Roxana Cepalis, fiica proprietarei grupului Te – Rox, nu se grăbeşte să preia frâiele afacerii de succes clădite la Paşcani. „Nu aş fi pregătită pentru o preluare totală a conducerii”, ar fi declarat Roxana, dezamăgind-o probabil pe mama sa, una dintre cele mai puternice femei din România. N-ar fi exclus ca, în urma acestei dezertări din partea prinţesei moştenitoare a imperiului Te – Rox, să asistăm la anularea unor contracte, la fuga partenerilor de afaceri sau la cine ştie ce dezastru în zona vânzărilor. De aceea, am monitorizat un schimb de replici între cele două vajnice păşcănence.

Roxana Cepalis – Mami, îţi las acest bilet pe masa de şedinţe cu rugămintea de a-l citi cu atenţie, înainte de întâlnirea cu boardul de administraţie al firmei. Da, e adevărat, nu cred că sunt pregătită să preiau conducerea Te – Rox. Iar asta din cauza obiectului de activitate al firmei! Îţi dai seama oare cum se simte un copil al unei femei de afaceri care este numărul unu în fabricarea de scaune auto pentru copii? După ce am circulat toţi anii copilăriei cu o centură de siguranţă bine strunită pe mine, îţi dai seama cât de mult mi-a lipsit libertatea de decizie? Alţi copii lipeau gume de mestecat pe parbriz, desenau omuleţi pe geamul aburit al portierei, făceau tumbe pe bancheta din spate. Asta în timp ce eu stăteam fixată în scaun, ca un cosmonaut în timpul decolării navei spaţiale. Cum vrei să mă simt acum, cu vreo douăj de milioane de euro pe mână?

Doina Cepalis – Roxana dragă, sper să citeşti acest bilet prins cu două rânduri de bandă adezivă pe uşa frigiderului. Nu neg, poate că am exagerat cu prudenţa, dar am făcut-o pentru binele tău. Uite, ca să te obişnuieşti cu viaţa pe cont propriu, încearcă să deschizi singură uşa frigiderului, apoi capacul borcanului de muştar de pe raftul doi. Îţi garantez că, prin acest prim exerciţiu de autonomie, vei câştiga foarte multă încredere în tine. Te pup!

Roxana Cepalis – Vai, mami, deşi urăsc să urmez instrucţiunile scrise, în special cele de pe etichetele de la Zara, te-am ascultat şi… uff, nici nu ştii cât de bucuroasă sunt! Ce-i drept, am chemat şoferul personal pentru a desface capacul de la muştar, dar omul şi-a meritat din plin bacşişul de 100 de euro! Ce să mai spun după ce am găsit pe fundul borcanului un bilet de avion pentru Dubai, un card de cumpărături şi o rezervare pentru două săptămâni la un resort din Maldive! Ştiam eu că muştarul de Tecuci e unul de calitate. Te pup, simt că îmi creşte încrederea în forţele proprii cu fiecare cifră tastată la ATM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *