Constantin Deleanu: „Vinurile noastre șterg cu buretele orice răutate din lumea asta. Bei o Grasă și uiți de tot!”

Satiră cu ștaif

Mișcare spectaculoasă pe piața vinurilor din România! Constantin Deleanu, președintele companiei Cotnari SA, renunță la funcție, lăsându-l pe fiul său, Remus, să preia frâiele imperiului viticol pe care l-a condus timp de 17 ani. Practic, dinastia se păstrează, doar că regele vinurilor cotnărene abdică în favoarea prințului care abia așteaptă să dea cep la onorurile regale. Cu această ocazie festivă, Constantin Deleanu a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu. (pamflet)

IEȘEANUL: – Domnule Deleanu, iată, după 17 ani de veghe în tufa de Busuioacă, vă retrageți din activitate.

Constantin Deleanu: – Da, iată că a venit și clipa asta. Vă mărturisesc că această decizie îmi lasă un gust amar. E posibil să fie de la vinul pelin pe care l-am savurat aseară, sau poate n-or fi spălat ăștia bine butoaiele, o să găsesc eu cine e vinovat de acest sabotaj gustativ!

IEȘEANUL: – La acest ceas al despărțirii, priviți cu nostalgie în urmă?

Constantin Deleanu: – Desigur, am așa, o părere de rău când privesc la munca mea de ani de zile. E ca un fel de mahmureală. Știți cum e, te distrezi, chefuiești, mai stropești un bilanț contabil cu Tămâioasă, să alungi duhurile rele de la ANAF și, până la urmă, tot vine momentul trezirii la realitate, când ai capul cât un butoi de Fetească. Important e că am lăsat ceva frumos în urmă. Cred că Ștefan cel Mare, dacă s-ar trezi fix acum, m-ar aprecia și m-ar invita la masa domnească, să-i fiu paharnic. Chiar m-aș descurca, îi cunosc gusturile. Am vorbit de multe ori cu fantoma lui aici, în beciurile din Cotnari.

IEȘEANUL: – Sunteți un brand foarte apreciat în toată țara. Pe ce credeți că se bazează succesul vinurilor de la Cotnari?

Constantin Deleanu: – Cum să vă explic, vinurile noastre șterg cu buretele orice răutate din lumea asta. Bei o Grasă și uiți de tot! Dar tot! Cheile de la casă, femeile, certurile cu vecinii, durerea de măsea, portofelul cu banii de salariu, absolut totul se uită dacă bei vin de Cotnari! Fără glumă, eu chiar l-aș omologa ca medicament. Sunt sigur că ar ameți și covidul, dar nu ne lasă Big Pharma să le stricăm jocurile. Ăia sunt meseriași în a îmbăta lumea cu apă rece.

IEȘEANUL: – Aveți încredere în capacitățile manageriale ale fiului dumneavoastră?

Constantin Deleanu: – Bineînțeles! Sângele apă nu se face. Mai ales la Cotnari!

IEȘEANUL: – Dulce sau sec?

Constantin Deleanu: – Mult și rece!

IEȘEANUL: – Grasă sau Busuioacă?

Constantin Deleanu: – Iulia Vântur.

IEȘEANUL: – Borsec sau Dorna?

Constantin Deleanu: – Nu le cunosc. Cine sunt doamnele?


Deleanu (foto, pamflet): Pensionarea după munca de președinte e ca berea după vin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *