Aniversare: patru ani de la înființarea asociației „Împreună pentru A8”. Propunere-șoc: fântânari în loc de foreze

Satiră cu ștaif

Dacă tot nu avem nimic concret în privința construcției autostrăzii Iași – Târgu Mureș, în schimb putem sărbători 4 ani de la înființarea asociației „Împreună pentru A8”. Activistul Cătălin Urtoi a anunțat aniversarea pe pagina sa de Facebook: „1 Iunie 2017 – 1 Iunie 2021. Azi se împlinesc patru ani de la momentul în care subsemnatul împreună cu Ionel Apostol am decis inițierea unor acțiuni de susținere a autostrăzii A8 și înființarea asociației „Împreună pentru A8”. Așadar, prilej de tăiat felii de tort și desfăcut sticlele de șampanie. Să vedem însă cum au petrecut Urtoi și Apostol acest eveniment. (pamflet)

Cătălin Urtoi – Azi cică facem patru ani de când ne agităm cu autostrada lui pește prăjit, Iași – Târgu Mureș. În loc să tăiem panglici inaugurale, acum tăiem doar niște amărâte de felii de tort aniversar. S-a mai băgat în seamă și Mandachi ăla, ne-a trimis un metru de kurtos colac, cică direct de la Târgu Mureș. Ce să-ți spun, m-am cam săturat de simbolismele astea. Totul e butaforie, scamatorie și actorie de provincie. Plus că nici cu partidul nu mi-a mers prea bine. Singurul care s-a scos e băiatul ăla, Adrian Covăsnianu, de a ajuns secretar de stat la Transporturi. Și câte l-am învățat! Dar el, ingrat, s-a dat cu Guvernul, a trecut de partea celor puternici. Ne-a lăsat pe noi aici, o mână de oameni, să ducem greul pietrelor de moară. Cam asta e autostrada A8 acum, o piatră de moară legată de picioarele moldovenilor. Mai bine mă las și de partid, și de asociație. Oricum, o pauză tot iau. Mă duc la mare și trec să văd și minunăția aia de pod care se construiește între Tulcea și Brăila. Poate au nevoie de un om cu portavoce care să urle sub piciorul podului.

Ionel Apostol – Aproape că mi-e jenă de data asta, de 1 iunie. Cum poți să întemeiezi o asociație de calibrul „Împreună pentru A8” chiar de Ziua Copilului? Iaca de aia nu ne ia nimeni în seamă, iar mulți dintre noi suntem duși de nas întocmai ca niște copii amăgiți cu acadele. În fine, asta e, mergem mai departe, dar tare mi-e teamă că vom îmbătrâni și vom da în mintea copiilor până să vedem autostrada gata. Deocamdată, trebuie să mă ocup de prostiile alea de foraje din creierii munților. Din șase utilaje, lucrează vreo două. Mai bine angajam niște fântânari, până și ăia au tehnologie mai modernă decât ce am văzut în teren. O să rămânem vreo doi ani numai cu niște găuri date în pământ și atât. Până una, alta, ia să mă duc să ronțăi o felie de tort. Poate beau și o șampanie. Cu apa rece a autostrăzii deja ne-am îmbătat.

Urtoi (foto, pamflet): Suntem optimiști. A apărut primul semn că autostrăzile din Moldova avansează miraculos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *