Ovidiu, exilat la Dobrovăţ. Ovidiu Biber, încercând o creştere motorizată a audienţei Afterhills

Satiră cu ștaif

Au mai rămas doar două săptămâni până la startul celei de-a treia ediţii a festivalului Afterhills, iar organizatorii încep să trăiască emoţiile unei noi aventuri. În primul rând, spre deosebire de anii precedenţi, festivalul se va desfăşura într-o locaţie mai greu accesibilă, tocmai la 20 de kilometri de Iaşi, în zona pădurii Dobrovăţ. Apoi împărţirea desfăşurării concertelor pe parcursul a două weekenduri e o chestie inedită despre care nu se ştie ce rezultate va avea. Nu în cele din urmă, după manelele remixate la Neversea şi Electric Castle, n-ar fi surprinzător să apară şi la Afterhills un experiment cu Adrian Minune sau Vali Vijelie. Mai multe despre pregătirile festivalului am aflat din jurnalul lui Ovidiu Biber, unul dintre organizatori. (pamflet)

\"\"
Prima ediţie Afterhills a fost ca o trotinetă electrică, anul trecut a devenit scuter, dar anul ăsta e musai să fie măcar un ATV, altfel nu văd cum ne vom descurca prin noroaiele de la Dobrovăţ

„Mai bine lăsam perioada de desfăşurare a Afterhillsului undeva pe la începutul verii, ca în primele două ediţii. Acum simt că deja ne-au luat caimacul cei de la Untold sau Neversea. Ce să mai venim şi noi la spartul târgului, când deja s-a spus tot în materie de muzică bună la ceilalţi? Păi, numai faza cu maneaua lui Adi Minune ne-a eclipsat complet. A mai urmat şi nebunul ăla de la Electric Castle (DJ Tommy Cash, ce nume predestinat!) care a simţit că e rost de paranghelie şi a băgat şi el o manea săltăreaţă, numai bună pentru gusturile publicului hipsteresc. Eu pe cine să scot la rampă în pădurea Dobrovăţ? Hai să mă gândesc. Oare ar merge un Fuego? Împodobeşte, mamă, mixerul? N-ar fi rău nici eternul rapsod al Iaşului, Ştefan Pintilie. Îi proiectez o hologramă şmecheră cu el cântând «Iaşule, Iaşule, mândră cetate»! Mai ales că îi fac astfel şi lui o bucurie, după ce a ratat de puţin titlul de cetăţean de onoare. Nu e de aruncat nici un duet Victor şi Laura Lavric, cu condiţia ca mămicuţa să nu înceapă să-l păruiască pe junior. Păruială la figurat, desigur. Deci variante ar cam fi. Oricum, mă bucur că i-am dat festivalului o tentă locală, cu denumirile celor două weekenduri concertistice „di ci” şi „di ci nu”. Băiatul ăla din Suceava a lansat moda cu moldovenisme, cu acel „şîeu”, aşa că încă mai merge vrăjeala cu identitatea locală. Îţi vine dj-ul din Olanda, dar tu o arzi moldoveneşte. Aoleu, ce ar merge o Sofia Vicoveanca! «Hai Catrina şi-mi arată, măi/ Cum fumai când erai fată, măi!». Dar mai ales ce fumai, haha! Acum serios, sper să nu iasă iar scandal cu droguri şi alte chestii. Mda, pe 23 august îi dăm cep la distracţie. Hopa, poate să încerc ceva cântece patriotice, din vremea Cântării României? Îi sparg cu asta! Untold, hold my beer!”.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *