Bârfe beton pentru oamenii cu breton. Miza transferului unui gheneral

Haz de necaz

V-am povestit despre un fost gheneral, don Bazil Romanu (’trăiți!), care a fost trecut pe lista de la europarlamentare la partidul lui Victoraș care e pro. Ei, domn gheneral a trebuit să rupă o prietenie cu conducerea târgului. Bazil era conțilier personal al edilului șef. Însă a plecat la pro-ul lui Victoraș fără să-l consulte pe mai marele orașului care s-a supărat pe el. Hm, nasol moment. Ei, acum, totuși ce-a fost așa de ofertant pentru filiala locală a pro care l-a vrut cu tot dinadinsul pe gheneral? Păi, un posibil răspuns ar fi și bănetul pe care-l ia lunar gheneralul. Acesta încasează din pensia militară și activitatea didactică de la „Cuza” și „Apollonia” fo’ 12.000 de leuți lunar, adică echivalentul a peste 2.500 de euroi. Păi, în condițiile astea, poate dă don gheneral măcar banii de benzină pentru campania asta.

Aruncă banii la gunoi, fără sens: Ni se rupe sufletul de zecile de miișoare euroi pe care un fost (de-acum) deputat european o să le cheltuiască fără sens. Ne referim la Cătuțu’ Divan. Acesta și-a tras partid propriu și a zis că intră și el în alegeri. O tâmpenie, nu-l votează nici vecinii din scara blocului. Prognoza noastră: va scoate un procent la scrutin de vreo 0,0000000013%. Băi, nene, chiar dacă ai agonisit o sumă frumușică în cele două mandate de europarlamentar, e păcat să arunci cu banii la gunoi, în campania asta. Mai bine îi donai la o casă de copii, mobilai o grădiniță sau ajutai niște oameni ai străzii. Pe bune, făceai o pomană, un gest creștinesc. Altfel, bănuții îs cam duși pe apa sâmbetei.

Încă un pretendent pentru fotoliul ăl mare: Un fost reprezentant de seama al liberarilor, Dorinel Vorbincu, a demisionat din partid. Deși nu mai e activ în filiala din Podu ăl Roș de fo’ doi ani, Dorinel a demisionat abia acum. Chipurile nu mai putea respira aerul viciat din partid. Baliverne. Dorinel a demisionat deoarece are funcție de conducere în asociația aia care militează pentru dezvoltarea Moldovei. Care asociație se va transforma în curând în partid. Hopa! Asta-i una la mână. A doua e că Dorinel ar cam vrea să candideze pentru fotoliul de primar al Iașului din partea acestui partid (actuala asociație). Păi, da, credeați că a demisionat de la liberari doar așa de sanchi, fără niciun plan politic pe termen lung? Oricum, ca să fie clar, din partid nu-l mai urmează nimeni, deci rămâne doar cu amicii din asociație. Cel puțin momentan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *