Bârfe de groază, rămâneți pe fază! Alarmă de gradul zero

Haz de necaz

Nu puteam ocoli subiectul numărul 1 al țării, continentului, globului: coronavirus. Informația secretă pe care nimeni nu o să v-o spună e că suntem praf și pulbere. În întreaga Moldovă, adică cele șase județe, avem doar 9 paturi pentru eventuali pacienți în stare gravă. 9 paturi la o populație de 4-5 milioane de oameni. Știrea este cât se poate de reală și e venită din inima sistemului medical ieșean, de la o sursă extrem de bine informată care se află chiar în linia întâi. Deci, prognosticul în ceea ce privește această epidemie nu e deloc roz, dimpotrivă. Vom asista, din păcate, din nou la falimentul sistemului sanitar românesc. Fără a fi apocaliptici, trebuie să tratăm cu seriozitate tot ce se petrece zilele acestea.

Acrobații în politică: Campania asta electorală ce se apropie (apropos, să vedem ce părere are și coronavirus despre asta) scoate la suprafață fel de fel de aberații. Așa cum uleiul stă la suprafață, tot așa se ridică și neghina din politică. Cei mai dezamăgitori sunt liderii locali ai partidului „Minus” condus de Loloș. Liderii locali – Monica Bărbierescu, Livache Lulu și Dănuț Tandru – se întrec în postări și luări de poziție infantile, abordări eronate, cascadorii gramaticale. Sincer, nu înțelegem ce vor ei să facă, unde vor să ajungă. Problema e că au pervertit inclusiv noțiunea asta de înnoire a clasei politice. Cu așa indivizi nu-ți mai vine nici măcar să te duci la vot. Dacă ei reprezintă noua clasă politică, atunci e vai și-amar de noi.

Se bagă în seamă degeaba: Dom’le, de câteva zile, pe pagina sa de Facebook, fosta senatoare portocalie, vopsită ulterior în galnenuș, Miaela Preotu, e în alertă maximă. Singurul său subiect: coronavirusul. Se rățoiește la autorități, dă sfaturi populație, distribuie știri, unele din surse credibile, altele mai dubioase. Totuși, ce urmărește fosta politiciană cu aceste intervenții? Mai ales că audiența postărilor sale este de-a dreptul rizibilă. Adică, alte preocupări nu mai are? Atâția vectori de imagine, atâția specialiști în toată media, iar ea consideră că ne va salva dânsa de la contaminare? Acum, sperăm să nu-i treacă prin cap că, folosindu-se de această epidemie, va reveni în prim planul politicii. Pentru că așa ceva este imposibil să se întâmple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *