Bârfe tari despre oameni mari. Au vrut mult, n-au obținut nimic

Haz de necaz

Ultimele știri de pe frontul politic. Marii pierzători ai scrutinului de pe 26 mai sunt totuși cei de la asociația care militează pentru autostrăzi și care au susținut un candidat propriu la europarlamentare. Chipurile independent. Când au realizat că n-au nicio șansă, flăcăii ăștia au încercat cu disperare să se agațe de o remorcă politică, de usereu sau de cei de la minus. Trocul ar fi fost așa: două locuri eligibile pentru parlamentarele din 2020 în schimbul brumei de notorietate pe care le-a adus-o lupta pentru autostrăzi. Cei de la partide n-au pus botul în campania electorală, iar acum, după aflarea rezultatelor potrivit cărora Grigorița independentă a luat doar fo’ 100.000 de ștampile, chiar că nu-i mai bagă nimeni în seamă. Trist, mă băieți, v-ați aruncat prea mult.

Tsunami electoral în zona metropolitană: Veste dramatică pentru liberari. Pe lângă faptul că pe municipiu au luat un scor nasol la alegeri, chestia e că în 2020, la locale, pot pierde încă mai mult de-atât. Toate, dar absolut toate comunele limitrofe Iașului, „brâul metropolitan”, au fost câștigate la europarlamentare de echipajul usere + minus. Adică, vara viitoare, toți primarii ăștia liberari gen Miță, Stelică Tătaru, Benone Negruzzi își vor strânge bagajele și vor elibera birourile pentru că-i va lovi valul userist. Dar ce spunem noi val? Ar putea fi un adevărat tsunami electoral. Singura lor speranță e ca în cele 11 luni rămase să se stingă din viteza valului de schimbare. Chiar și așa, semnalul e grav pentru băieți. Riscă să piardă totul într-o clipită. Stăm pe recepție și vedem cum se mișcă.

Ce idei crețe au avut unii: Și una scurtă post vizită papală. Tare ne-am mai minunat când am auzit câte eforturi disperate au făcut unii lideri locali (nu spui cine, persoane importante) de a rosti măcar câteva cuvințele de pe scena pe care se afla Papa de la Roma. Să facă și ei un pic de transfer de imagine dinspre Suvernul Pontif spre propriile fețe politice. Evident că au fost refuzați politicos, dar ferm. E incredibil cât tupeu au putut avea. Deci, în cele trei zile cât a stat papa în România, nicio oficialitate n-a spus niciun cuvințel cu el pe scenă, dar la Iași s-au găsit niște flăcăi care se și vedeau la microfon de-a dreapta papei. Hai că asta este cea mai tare glumă, e poanta anului chiar. N-am mai auzit așa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *