Bârfe bine scrise, sunt concise. Felu, petrecere surpriză

Haz de necaz

Acum câteva zile, mai pe la începutul lunii iulie, un fost important personaj politic, deputat și ministru la transporturi, și-a aniversat cei 53 de ani prinși în buchetul vieții, ca să vorbim fandosit. Da, Felu Renechiu și-a serbat ziua de naștere. Nimic anormal, e dreptul omului. Ceea ce ni se pare interesant e că Felu a făcut petrecere la care a invitat în mare parte politicieni de la alde Moliceanu. Hopa, adică nu liberari de-ai lui, ci liberari din celălalt partid. Ce să însemne oare asta? Gurile rele, dar avizate, susțin că Felu, respins de liberarii lui, încearcă să revină în prim plan cu ajutorul ăstorlalți. Iar revenire înseamnă fie acces la business-urile cu caimac, fie chiar un nou drum în politică. Interesant, rămânem pe recepție.

Secretomanie totală la acest partid: Cei mai disperați să vină mai repede alegerile alea locale sunt cei de la usereu. Pentru că flăcăii de la usereul din Iași nu au niciun reprezentant nici în consiliul local, nici în consiliul județean deoarece în 2016 nu erau constituiți cu filiale în țară. Ei, acum îs nerăbdători să ajungă și ei în forurile de conducere. În plus, își pregătesc și candidatul pentru primărie. Care cică n-ar fi don’șoara deputat Coconette. Ci, dimpotrivă, acum se organizează un fel de selecție, iar candidatul pentru Iași ar urma să fie ales din exterior, acum nu e membru în usereu. Procedura de selecție este învăluită într-o secretomanie totală de zici că ăștia vor să lanseze o navetă spațială spre marte, nu un om în alegeri. Îi pândim și vă raportăm cine e pe lista scurtă.

Candidat cu porniri despotice: Una scurtă de dincolo de Prut. Știți că recent au avut loc alegeri pentru funcția de primar al Chișinăului. Scrutin pe care l-a câștigat Andrușca N., un pro-european. Însă alegerile au fost invalidate, iar omul a rămas pe dinafară. Dar nu asta voiam să spunem, că o știți deja. Ci că acest Andrușca, ai cărui consilieri în campanie au fost niște băieți de la noi de la Iași, are și el apucături de dictator. A făcut de-a faze în campanie, de se pot scrie romane. Așa că singura lui calitate rămâne că stă cu fața spre vest și nu spre est. Deocamdata, până la anul, mandatul de primar e blocat. Să vedem ce gânduri va avea pentru viitorul scurtin și dacă până atunci nu-i irită pe toți de n-o să-l mai susțină nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.