Bârfe cu claritate, au intensitate. Șefii s-au lansat în afaceri pe picior mare

Haz de necaz

Rămânem tot în zona „băieților deștepți” din Podu ăl Roș, căci a mai venit o veste interesantă. Se pare că în sediul liberar se naște o gașcă de mari investitori în imobiliare. Flăcăii, aflați acum la butoane, au zis că nu pot trăi doar dintr-un amărât de salariu de bugetar cifrat la câteva mii de euro pe lună. Și că e indicat să te bagi și în business. Evident, afacerile le pui pe numele soției, surorilor sau fraților, cumnaților și socrilor. Și dai drumul la treabă: construiești ieftin case și blocuri pe care le vinzi scump. C-așa-i în afaceri. Banul să circule, nu să lenevească aiurea. Ultimul tun: un ansamblu imobiliar în coasta Iașului, într-o comună condusă, evident, de-un primar de-al lor. Stați pe fază că venim imediat și vă dăm în clar numele marilor investitori.

A trecut de cealaltă parte a baricadei? Bre, ce comedie. Cel mai înverșunat luptător pentru autostrăzile Moldovei, inginerul Urdoi, a trecut de partea cealaltă a baricadei. Hai că pe aia cu consilierul onorific al ministrului Transporturilor am înțeles-o. Adică, Urdoi a zis că doar așa putea avea acces la informații la prima mână și, în plus, să-i șoptească ministrului pe ce pedale să apese pentru a accelera lucrurile. Doar că, în lumina recentului protest din Piața Unirii, nu prea înțelegem ce joc a făcut Urdoi. Că pare că a luat apărarea liberarilor. Adică poporul cerea autostrăzi, iar tu, cel mai înverșunat luptător pro-infrastructură, ai tăcut chitic. Păi, bine frate, cum vine asta? Gata, s-a terminat cu lupta, ai pactizat cu puterea?

Planul secret al don’șoarei Coconette: Despre faptul că Cucușor Ban și-a făcut, la Bucale, partidul ufeleu, ați auzit deja. La fel, ați auzit cum că don’șoara Coconette de la Iași va migra cu o mare parte din filiala usereu la ufeleu. Dar n-ați auzit două lucruri: 1) la usereul local va rămâne gruparea marginalizată până acum de Coconette, grupare formată din senatorul Ban Scurtu, profesorul Jorje Peizanu’ și Mișu al lupului. Ăștia cică vor trece la butoane. Apoi, 2) Coconette trece la ufeleu dintr-un motiv simplu: candidează la vară la Primărie, evident că pierde, dar își face pârtie pentru alegerile parlamentare din toamnă. Când e suficient ca ufeleul să treacă pârleazul de 5%, iar ea, cocoțată pe prima poziție la camera derutaților, va mai prinde încă un mandat. Mișto, nu?

Sfat gratis pentru un gheneral: Activitate febrilă în mediul online a gheneralului Bazil, ’trăiți!, de la partidul ăsta pro Bonta. Gheneralul are, de câtva timp, postări acide la adresa autorităților locale, semn că-și pregătește o cantindatură. Nu e nimic rău în asta, e loc sub soare pentru toată lumea. Și, vorba aia, competiția înseamnă, până la urmă, progres. Singura noastră remarcă pentru domnul gheneral e că nu și-a găsit bine oștirea în fruntea căreia să se așeze. Cu un partid din rândul căruia cele mai importante căpetenii dezertează de la o zi la alta, este aproape imposibil să câștigi ceva la vot. Adică, proiectul politic la care s-a înscris don Bazil e cam sortit eșecului. Iar el, un proaspăt politician, ar trebui să ia în calcul o altă platfomă pentru a se împlini profesional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *