Bârfe de la sertar, din sectorul bugetar. Liberarii vor să moară caprele vecinilor

Haz de necaz

Cei mai ofticați oameni politici din târg sunt liberarii din Podu ăl Roșu. Zilele trecute, două evenimente. La primul, referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, liberarii ieșeni au propagat în mediul online o dezinformare despre useriștii locali, o chestie ieftină, îndoielnică. Am zis că e o simplă întâmplare. La câteva zile, vizita fostului premier Cocoloș la Iași. O vânzătoare l-a luat la rost. Ce-au făcut liberarii? Au distribuit filmulețul sperând în viralizarea lui. Concluzia? Cei mai frustrați politicieni locali sunt liberarii de Iași. Ei și doar ei vor să fie Opoziția. Alții n-au voie să scoată niciun sunet. Cu o așa strategie, greu de zis dacă or mai strânge măcar 15 procente la următorul scrutin.

Stratagemă pentru mii de like-uri: Tura asta nu dăm nume. Promitem solemn. Doar explicăm fenomenul. Am plecat de la gestul făcut săptămâna aceasta de o importantă persoană publică din târg. Fix când a aniversat ziua sa de naștere și-a schimbat poza la profilul de Facebook. Acest lucru e o mică manevră, un fel de cerșeală de like-uri și de urări cu „la mulți ani”. Tactica nu e nouă și e folosită des de oamenii politici. Păi, dacă am ajuns să calculăm urările de viață lungă și respectul în aprecieri în mediul online, chiar am dat de naiba. De ce-or fi făcând gesturile astea, e greu de spus. Se bucură de o efemeră popularitate și se mint singuri cu cât de iubiți sunt în rândul norodului. Măi, oameni buni, nu vă mai furați singuri căciula, că nu merită!

Se bat ca chiorii pentru un post de manager: Dacă ați mai pomenit așa ceva. Chiar am rămas muți de uimire. Noi, la Iași, suntem la faza de studiu de fezabilitate cu Spitalul Regional de Urgențe. Mai sunt etape ca depunerea dosarului, obținerea finanțării UE, semnarea contractului, obținerea de împrumuturi externe complementare, construcția, dotarea cu echipamente etc. Adică, treabă multă pentru viitorii 5-6 ani. Iar unii doftori din oraș cu ce se ocupă? Fac lobby (ca să nu spunem altfel) pentru a fi numiți în funcția de manager a viitorului spital. Băi, fraților, voi ați înnebunit? Spitalul nici nu e desenat pe planșe și voi deja vă bateți pentru fotoliile de directori? Păi, de aia nu funcționează nimic corect în țărișoara asta. Iar ați pus carul înaintea boilor. Facem lista completă a doritorilor și vi-i dăm în vileag cu nume, prenume și CNP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *