Bârfe și povești cu tâlc. Așteaptă o numire în minister

Haz de necaz

Cică în polițaii ieșeni este o stare de lehamite, cum mai rar se întâlnește. De la șeful ăl mare și până la ultimul tablagiu din comună, toți își bagă picioarele în ea de meserie. Explicații există. Șeful cel mare e plafonat și așteaptă, de pe-o săptămână pe alta, o numire în minister. Șefii lui cei mici stau cuminți, sperând fiecare că el va fi cel ales să-l înlocuiască pe ăl mare când va pleca la București. Iar toți ceilalți stau liniștiți, bucuroși că nimeni nu le cere socoteală pentru lipsa activității. Sunt și unii din sistem care ar avea chef de treabă, dar care sunt trași în jos de colegii indolenți. Hai, doamna ministru, luați-l pe șeful cel mare, poate se mai înviorează atmosfera și la polițaii noștri.

Revenire de senzație? Cel care a condus județul până acum fo’ doi ani, mister Avoievodiței, a scos iarăși capul în public. Acum, El Însuși a avut un comentariu lung cât o zi de post pe propria sa pagină de Facebook. Postarea se referă la spațiile verzi din Iași, adică la un subiect cumva marginal. După doi ani de abstinență din viața publică, Avoievodiței dă ușor-ușor semnale că ar vrea să revină. Este doar o impresie sau își pregătește o reintrare în forță? Toți ai lui stau ca pe ace, așteptând deznodământul în dosarul în care Avoievodiței este vizat. Surse din mediul liberal susțin că El Însuși este așteptat în partid cu brațele deschise, singura condiție fiind să iasă nepătat din dosar. Mult a fost, puțin mai e și ne lămurim.

Ei doi au visuri de mărire: Ascensiunea spectaculoasă a reftorului TT fix până în jilțul de ministru al giustiției i-a băgat în boale pe ceilalți doi mari reftori. Astfel, cel la tuti și cel de la umefeu au și ei acum ambiții electorale. Adică, să se aleagă în mari funcții din stat. De exemplu, ambii au fost curtați la parlamentarele din decembrie anul trecut, dar ambii au refuzat. Acum vor să-și termine mandatele și să vadă dacă prind câte un loc la parlamentarele din 2020. Oamenii nu fac nazuri nici în ceea ce privește partidul, locul eligibil să fie și-i de ajuns. Acum, doar timpul o să ne arate dacă au procedat bine când au refuzat locurile în toamna anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.