Bârfe, zvonuri și vrăjeli. Băietani, cu inimile cât puricii

Haz de necaz

De când cu scandalul ăsta al străzii surpate din CUG, sunt niște băietani de la enșpectoratul injinerilor, ăla din Păcurari, cărora le cam tremură fundulețul, scuzați expresia. Căci, acolo, s-ar fi luat niște parale ca să se închidă ochii la nereguli sau la lipsa unor documente tehnice. Și nu, nu ne referim doar la cazul acum în discuție, ci la modul general. Băietanii de acolo vămuiesc cam toate lucrările. Iar modalitatea de a scoate un bănuț e să-i dirijeze pe antreprenori către firmele lor (sau ale rudelor) unde să-și facă proiectele. Adică, zic ei, o chestie cinstită, că nu pun mâna direct pe bănuț. Acum să vedem ce părere au și organele statului despre obiceiul ăsta balcanic. Stăm pe recepție și vă informăm de îndată.

Au luat plevușca, dar vor și bibanul: Și dacă tot suntem la capitolul atenții, pretenții, sugestii, să vă spunem una fierbinte de tot și despre alți injineri, din alt capăt de oraș, ăla dinspre Tomești. Acolo, la instituția care verifică hârburile de le aducem din Jermania, a fost recent o descindere a oamenilor legii. Fo’ doi inspectori au primit arest la domiciliu tocmai pentru că permiteau hârburilor să se înmatriculeze, susținând că-s mașini bune. Dar cică anchetatorii urmăresc peștele cel mare, adică fix șeful ăl mare de acolo. Încă n-au mișcat nimic oficial, că mai pun cap la cap informațiile. Iar ăștia doi pe care i-au luat deja la întrebări cică au sifonat destul. Și curând acolo va avea loc al doilea descălecat. Pentru șef. Om trăi și om vedea.

Vrea înc-un titlu la butonieră: În încheiere, să vă spunem două cuvinte și despre un client mai vechi de-al nostru. Sinatorul Ban Scurtu, ăla de la usereu, candidează, ați aflat, și la șefia celuilalt usereu. Adică, la cel al scriitorilor din tagma cărora se revendică și Scurtu. Dar asta nu mai e deja o noutate. Ce vrem noi să zicem e altceva. Oameni de soi, intelectuali de rasă din Iași sunt efectiv dezamăgiți de acest Scurtu. Cică omul își urmărește propriul interes, propria ascensiune în cariera. Dacă stăm strâmb și judecăm drept, cam așa e. În ultimii ani a urcat de la direftor al tuturor muzeelor la rangul de sinator, iar acum vrea să fie prezident peste scriitorime. Dar rezultatele muncii sale? Pe sponci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.