Bârfe haioase, pentru zile ploioase. Zboară prezidentul, zboară și el

Haz de necaz

Culcușit sub aripa protectoare a actualului șef al ferefe, ieșeanul nostru Cipache, fost fotbalior în Copou, are oareșce motive de îngrijorare. Mandatul prezidentului de la ferefeu e pe cale să expire, iar șansele de obținere a încă unuia par să scadă cu zi ce trece. În aceste condiții, dacă de la ferefeu zboară prezidentul, zboară și Cipache, acum un fel de directoraș la instituția respectivă. Mai grav e că Cipache riscă să rămână pe drumuri, evident profesional vorbind, mai ales că zâna sa bună, sinatoarea Miaela de la liberari a dispărut și ea din prim plan. Deci, Cipache, singura șansă de salvare e ca prezidentul tău să mai ia un mandat. Ia și bagă rugăciuni la greu, că e nasoală situația.

Prima realizare în deputăție: Doamnelor și domnilor, suntem în măsură să vă povestim despre prima reușită parlamentară a deputatei noastre, d-șoara Coconette. Nu, n-a rezolvat nimic cu drumurile sau cu fondurile pentru spitale ori școli. Dar ceva-ceva tot a făcut ea. Cică, de câteva luni, trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu un coleg (era să zicem de bancă) de deputăție, Clau pe numele lui. Deh, finanțiști amâmdoi, altfel se leagă conversația. Cică d-șoara Coconette l-a invitat deja pe băiat acasă la Iași, l-a prezentat orașului, iar auspiciile ar fi favorabile. Acum, noi nu băgăm mâna în foc că această legătură se va concretiza oficial. Doar rămânem pe recepție și vă informăm de îndată ce apar modificări relevante, pozitive sau negative.

Un ministru cu inițiativă, dar fără minister: Tare simpatic ne e și băiatul ăsta de la liberari, Livache Vrăjescu. Dom’le, nu știm câți știți, dar domn Livache e ditamai ministrul. Da, da, e ministrul Culturii. Din guvernul din umbră, adică ăla care nu va ajunge niciodată la putere. Și, din această poziție, Livache e pus să ia fel de fel de poziții pe subiecte ce țin, logic, de ministerul pe care-l conduce din umbră. Să leșini de râs și alta nu. Colac peste pupăză, pentru că nu are deloc aderență în mediul online, Livache a fost forțat-obligat să-și sponsorizeze postările, doar-doar, o face câteva citiri, acolo de sămânță. Hai noroc și spor la scris!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *