Bârfe în galantar, e luna lui gerar. Hopa, s-au aprins primele lumini

Haz de necaz

Mare minune, mare. Aproape că am rămas șocați când, într-o seară, trecând pe Anastasie Panu, am văzut vreo 6-7 lumini aprinse în cel mai nou hotel al Iașului. Da, ăla de-a fost wtc și pe care patronul Ghiță l-a transformat într-unul din lanțul H. Și chiar are clienți. Dar șocul a fost și mai mare pe 24 a lui gerar când mașina ministrului culturii din R. Moldova a oprit la Ghiță la poartă. Adică la hotelul lui. Hopa, ditamai ministresa moldoveancă, oaspete de seamă a lui Ghiță. Gura lumii slobodă zice că patronul vrea să intre pe relația asta cu basarabenii. Adică, să-i cazeze la el? Da, dar nu doar atât. Se zice că are și niște afaceri interesante peste Prut. Dar despre asta, vorbim data viitoare. Deocamdată să ne bucurăm de redeschiderea hotelului.

Împăcarea n-a avut loc: Liberarii ieșeni sunt mândri nevoie mare că prezidentul lor de la Bucale, mister Sică, i-a onorat cu prezența la Iași de Mititica Unire. Dar cică Sică n-a venit pe 24, ci c-o seară înainte. A fost la crâșmă, la șprițuri și a pus țara la cale cu șmecherii din filiala locală. Don Costelo, țanțoș ca un păun, i-a stat la dreapta și i-a turnat și-n pahare și-n ureche. Au șușotit ei cât au șușotit, dar cel mai șucărit a rămas fostul direftor de la aerohaltă, acum deputat. Cică s-a încercat o reconciliere cu Sică, dar nu s-a reușit. E de notorietate că deputatul și Sică sunt supărați foc. La alegerile de anul trecut, deputatul l-a susținut pe contracandidatul lui Sică. Din cauza relației reci, deputatul liberar nu are nici expunerea pe care și-o dorește la nivel național.

Cel mai nereușit moment: Mda, dacă s-ar face un top al celor mai penibile prezențe de la Mititica Unire, atunci cu siguranță locul 1 ar fi adjudecat, cu lejeritate, de senatoarea liberară July Sclipici. Pentru că: 1) ținuta vestimentară a fost lamentabilă, haină de blană gri șobolan, pălărie spre bleu, totul total inadecvat; 2) pe toată durata discursurilor oficialităților a șușotit într-una, n-a fost deloc atentă, nu și-a respectat colegii de scenă; 3) ea însăși a ținut un discurs din partea Casei Regale. Un discurs lung cât o zi de post, plictisitor, fără emoție, plin de platitudini, într-un limbaj de lemn. Ce mai la deal, la vale: un eșec total, fără alte comentarii. Madam, dacă nu te pricepi, nu te mai băga aiurea în față, că nu obții absolut nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.