Bârfe istețe, de la surse vorbărețe. Renunțați la căldura și confortul birourilor!

Haz de necaz

Polițarul șef, ăla de conduce rutiera ieșeană, ar trebui să-și pună niscaiva semne de întrebare cum ar fi: își face bine treaba? Sunt colegii săi pregătiți și mereu la stradă? Răspunsurile sunt mai mult decât evidente dacă ținem cont că în ultima perioadă în oraș se petrec dintre cele mai dramatice accidente rutiere soldate cu pierderi de vieți omenești. Oameni buni, lăsați cafelele și ceaiurile, căldura și confortul propriilor birouri și ieșiți în stradă! Am ajuns să murim cu zile pe străzi din cauza teribiliștilor scăpați de sub control. Mai scoateți radarele alea, mai faceți niște filtre pentru bețivani! Adică, situația a scăpat de sub control și-ar trebui niște măsuri mai dure de prevenție.

Liberarii vor să-l arunce în lupta cea mare: Băi, mare trăsnaie și cu liberarii ăștia. Au avut ei o întrunire zilele trecute, un fel de comitet al comisiilor în care și-au anunțat catindatul la primărie în persoana, evident, lui Marus, ex-șeful de la aerohaltă. Asta se cam știa. Noutatea ar fi personajul care va fi propus ca șef al cejeului, în ideea în care liberarii câștigă mare parte din mandate. Ei, iar aici, surpriză: don Costello, fix liderul filialei. Hopa! Cică don Costello n-ar prea vrea, dar activul de partid îl mână în luptă și-l împinge fix în linia întâi. Nu că ar avea vreo șansă de câștig, dar pur și simplu nu ni-l închipuim pe dânsul să facă zi de zi campanie la țărănoaia, prin glodul din județ. E drept, și-acum merge la țară. Dar se duce cu mașina până fix în poarta primăriei, coboară, mănâncă un fursec și o măslină, îi aburește pe țărani și tâști acasă. Om vedea dacă se va băga în lupta electorală.

Omul lui Cocoloș de la Iași: Pupilul lui Cocoloș de la Iași e un profesoraș universitar, culcușit prin palatul roznovenesc, cu un purcoi de bani ca salariu, fără nicio activitate concretă decât cea de plasare a unor plăcuțe omagiale pe clădirile vechi ale Iașului. Dănuț Coriandru se dă mare artist, pozează în profesionist, în tehnocratul neprihănit. Dar e cu un ochi la slănină și cu celălalt la făină. Adică, ar vrea să și rămână în profesorat, poate și-n administrație, dar s-ar băga o tură și-n politichie. Practic, valul cu oamenii noi i-ar aduce un mandat de parlamentar lejer dacă s-ar băga primul pe lista lui Cocoloș. Probabil că ăsta e și planul lui pe termen scurt, dar încă îl ține la secret ca să nu se tulbure apele. Urmărim și raportăm de îndată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *