Bârfe tari despre oameni mari. Îmbătați de aburii procentelor

Haz de necaz

Chercheliți de-a binelea după alegerile prezidențiale, liberarii ieșeni au luat-o razna de tot. Ei deja se văd la butoane după alegerile locale de anul viitor. Dacă vă vine să credeți, și-au împărțit deja și posturile. Marus, fost șef de Aerohaltă, se vrea în jilțul lui Pogor. Unul dintre adjuncți ar urma să fie actualul aghiotant Răzvănel care bea Ciuc. Dincolo, la cejeu, prezident se vrea don ministru Costello, cu vicele Romică Vadră. Bă băieți, dar ați uitat trei mici probleme: 1) unde e usereul în combinația asta? 2) rezultatele la locale vor fi complet diferite de cele de acum și 3) cum împăcați și capra și varza, adică pe don Marus cu don Costello. Cam nasol, nu? Ia, băgați înapoi șampania în frigider și vedeți cum rezolvați cele trei ecuații.

Mulți orfani politici: Rezultatul prost scos în primul tur de actoraș, a băgat în uitare și două filiale locale, cele ale partidulețelor pro și al lui alde Moliceanu. La pro, Sorinaccio și Bogdănaș au dispărut de pe firmament și se uită cu groază la scandalul de la Bucale. Dacă se topește partidul, ei unde or mai migra, că nu prea mai au unde. Vai, ce nasol. Cam același lucru și la alde ăștia ai Vărului Jan. Un’ să se ducă deputatul, la ce porți să mai bată? Opțiunile s-au restrâns teribil. Nici vicele din Roznovanu, Răducu, nu se simte mai confortabil. Și la el, planul de carieră politică este în teribil impas. Deci, o groază de oameni, obișnuiți ai bugetelor publice, rămași pe dinafară. Oare ce le rezervă viitorul, cine va reuși să se salveze și, mai ales, cum?

Așteaptă numirile în plic: Mișto și lipitorii de afișe de la liberari și împărțitorii de pliante. După alegeri, și-au arătat mușchii pe Facebook, că ce rezultate tari s-au obținut pe zona lor. Vrăjeală, meritul lor e aproape nul. Însă, postările au fost cu șmecherie: să arate conducerii filialei ce mult au tras ei în campanie și că acum ar cam merita recompensați. Mai un director plin la deconcentrata X, mai un director adjunct la deconcentrata Y. Un fel de bate șaua să priceapa iapa. Acum, îmbulzeală mare, toți se așteaptă să se dea drumul la schimbări, că a trecut și scrutinul. Adică, visul lor cel mai mare e să petreacă Crăciunul cocoțați în funcțiile astea, să primească și ei plocoanele și primele de sărbători. Mda, disperare mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *