Bârfe seci, ca zilele reci. Își dau la gioale, pe sub masă

Haz de necaz

Băi, ăștia de la liberari au luat-o în serios. E trosneală mare la alegerile din filială, scrutin ce va avea loc la sfârșitul acestei luni. Gruparea derutaților Costeluș&Marusică e contrată puternic de 2xDorin. E campanie în toată regula, cu apariții tv, dar și lovituri pe sub masă. În luptă, ca musca-n lapte, s-a aruncat și proful Bazil. E clar, e cel mai slab cotat, încearcă să rupă și el niște voturi, dar e în van. Dincolo, la duelul duetelor situația pare și acolo clară. Vor câștiga cei doi derutați, tot ăia care au condus partidul și la dezastrul de anul trecut. Și, iaca așa, cel mai mare învins al competiției interne va fi un alt Marus, ăla de umblă langa. Cel care joacă rolul de sforar la dublul Dorin. Asta e, altădată, Marus.

Un alt aspirant politic: Un alt disperat după imagine publică vine tare din urmă. Andrei Preotul de la cașcarabeta culturală din Tătărași, e peste tot. Deschizi televizorul, e acolo, pe toate posturile locale. Deschizi radioul, e și el în direct. Deschizi Facebook-ul, e invazie. Fie pe pagina sa, fie pe pagina instituției culturale îl găsești negreșit. Ți se bagă efectiv în suflet acest solist de operă. Acum, curiozitatea mare e să aflăm răspunsul la următoarea întrebare: ce urmărește? După toate probabilitățile, vrea și el o carieră cu bătaie politică. Rețeta e mereu aceeași: supraexpunere media. Să vedem cât va întinde coardă și ce anume exact și-ar dori pentru suflețelul lui. Urmărim subiectul și revenim cu amănunte, de îndată ce-i descifrăm jocul.

Publicăm lista profitorilor: Sinecuriștii. Specie a parte a oamenilor care lucrează în administrația locală, direct la instituțiile ce administrează orașul și județul sau își plimbă obosiți trupurile pe la deconcentrate. Tăietori de frunze la câini, frecători de mentă sau trântori de lux, oricum ar fi ei numiți, aceștia duc o viață în tihnă, pe bani publici, fără contraprestație. Adică, îi plătim din banii noștri, dar ei nu întorc absolut nimic societății. Doar toacă banii și-și duc liniștiți existența. Dacă se schimbă guvernarea, nu-i nicio problemă, își schimbă și ei opțiunile. Ei, tocmai acești impostori, oameni fără meserie, ar trebui să fie primii care să dispară din instituțiile de stat. Astăzi nu dăm niciun nume, dar, în curând, vom lansa lista lor. Măcar să-i știe lumea, dacă altă rușine n-au.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *