Bârfe tari, sunteți destinatari. Șefi diferiți, chirii diferite

Haz de necaz

Că Hagi Lulea (șeful ăl mare de la Teatru) și Beatrix, femeia în negru (șefa de la Hoperă) se au ca șoarecele cu pisica, o știe toată lumea. Ăștia doi și-au împărțit zilele în care stăpânesc minunăția de clădire în care activează. Ba, chiar au tarife diferite la închiriere. Cum vine asta? Simplu. Clădirea poate fi închiriată de terți pentru organizarea de diferite manifestări înăuntru. Dacă vrei să faci o sindrofie într-o zi în care e a Teatrului, atunci trebuie să plătești 20.000 de lei chiria. În schimb, dacă pici pe tura când clădirea e a Operei, atunci chiria pe o zi este de 25.000 de lei. Ei, drăcie, madama Beatrix e mai scumpă cu o mie de euroi decât mister Hagi. Paranteză: ăștia doi nu fac rabat nici măcar pentru acțiunile caritabile. Umflă factura până la ultimul leuț.

Trădare să fie, dar pe parale! V-am mai povestit noi, ăștia de la liberarii ieșeni din Podu ăl Roșu au mai multe personaje în structurile de conducere de la nivel local și național deși, teoretic, partidul lor este în Opoziție. Dar am aflat o noutate interesantă. Deși mulți din corpul partidului sunt revoltați că ăștia câțiva sunt la cașcaval, se pare că oportuniștii au binecuvântarea conducerii județene a filialei. Dar binecuvântarea cică nu prea e pe gratis. Oamenii din peneleu cu funcții de conducere în instituții ale statului sunt puși să cotizeze, să plătească o taxă ca să nu fie obligați să demisioneze. Hopa! Și unde se duc acești bani? Ei, dragii noștri, aceasta este o altă poveste pentru că sunt voci care susțin că aceste parale se pierd prin varii buzunare private. Cercetăm și vă informăm.

Niciun ieșean pe locurile eligibile? Din ce se prefigurează până acum, Iașul nu va avea, la europarlamentare, niciun candidat plasat pe vreun loc eligibil, indiferent de partid. Astfel, deși testul alegerilor e așteptat de oamenii politici pentru a vedea exact ce gândește electoratul, e greu de spus ce relevanță va avea scrutinul la Iași în condițiile în care partidele nu vor propune ieșeni pe locurile eligibile. În plus, prezența scăzută la vot va fi, probabil, o a doua consecință a lipsei ieșenilor de pe listă. Ca idee, Moldova va avea, probabil, cam la toate partidele niște candidați pe locurile fruntașe, cu șanse. Însă să vedem exact din partea căror județe. Negocierile sunt furtunoase și sunt în toi. Spionăm și vă comunicăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.