Bârfe ca un leac, citiți-le cu un coniac. O alegere neinspirată

Haz de necaz

Cică la conducerea noului muzeu municipal a fost numită o pensionară simpatică foc, dar fără chef de muncă și fără viziunea de a face o instituție a timpurilor noastre. Este vorba despre respectabila doamnă Auraș care ar urma să plece de la muzeul unirii la ăla municipal. Oricât de simpatică ne-ar fi venerabila, poate ar fi cazul să lase locul unei persoane mai tinere și mai dornică de muncă, de implicare și de afirmare. Totuși, această întreprindere, a unui nou muzeu, implică o viziune managerială, un pic de cunoștințe a ceea ce se cere pe piață în acest moment. Adică, ideea ar fi ca respectiva instituție de cultură să nu se nască deja moartă, depășită, prăfuită și decrepită. Pentru că, altfel, degeaba ne credem noi capitala culturală a României.

Cum își salvează unii odraslele: Mda, tocmai au fost examenele de final de clasa a VIII-a, în funcție de care puștii ieșeni vor intra la liceu. În ordinea mediilor și a preferințelor. Asta e valabil pentru 97% dintre ei. Pentru restul de 3%, copiii vor intra la licee în ordinea preferințelor și a influențelor exercitate de părinți. Pentru că încă se mai poate aranja ca odrasla vreunui potențat al zilei să intre la un liceu de renume deși e paralelă cu cartea și cu învățătura. Acum suntem în plin proces de strângere a dovezilor. O să vă prezentăm, în clar, cine și la ce liceu a intervenit pentru a-și rezolva copilul. Singura veste bună în toată această afacere e că, se pare, procentul e totuși din ce în ce mai mic de la an la an. Semn că unora li s-a cam făcut frică să mai umble cu șmecherii.

Secretul lui Jan val Jan: Una bună cu ăl mai șmecher arhitect al târgului, ăla de-și zice Jan val Jan. Băietanul ăsta, un preferat al sorții, are o pasiune mare de tot: să se tragă cu avioanele. Adică, chiar să le piloteze. Și, drept urmare, și-a și cumpărat un aeroplan. Până aici, toate bune și frumoase. Are o carieră, câștigă ceva mălai, face absolut ce vrea cu banii lui. Alta e, însă, problema. Cică arhitectul Jan val Jan nu are permis de conducere auto deoarece are probleme medicale cu vederea, necazuri care-l descalifică în încercarea de a șofa. Bun, și-n cazul ăsta, cum pilotează, cum se urcă la manșa avionului? Hopa, grea întrebare, deși noi știm răspunsul. A vorbit cu frumușelul, a împins plicușorul, și i-a revenit vederea. Hm, ce să spunem? O fi bine, o fi rău?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.