Bârfe în cascadă, citiți-le fără grabă. Ahtiată după apariții publice

Haz de necaz

Hotărâsem s-o lăsăm, măcar pentru câteva săptămâni, în plan secund. Dar iată că nu ne lasă ea. Madam senator July Sclipici, liberară de frunte, vrea cu tot dinadins să se bage în față, să aibă apariții publice, să pară activă. Săptămâna trecută, a organizat la Iași, cu mare tam-tam, o conferință pe teme de securitate în sud estul Europei. O bălmăjeală totală, ținută la „Cuza” cu invitați și speakeri dubioși, cu discursuri fără nicio noimă, fără nicio logică. Și-apoi evident, madam Sclipici a invadat televiziunile locale și Facebook-ul în postări sponsorizate (că deh, banii curg gârlă) cu ce mare șmecherie a făcut ea. Vă spunem noi: zero. Doar și-a plătit niște apariții publice și-atât. În mentalul colectiv, în ochii ieșenilor evenimentul nici n-a contat.

Povești de-ți iau piuitul: Am aflat una tare de tot recent. Probabil că ați auzit până acum că la opera din Iași sunt niște fetițe tare micuțe și drăguțe, cu ochi oblici. Acestea sunt venite de câțiva ani tocmai din țara soarelui răsare. Sunt apreciate, muncitoare, un punct de atracție, un transfer reușit, ce s-o mai lungim. Ceea ce sigur nu știați dar o să aflați acum e că, într-un timp, nu știm dacă se mai practică și acum, ele erau folosite pentru a îmbuna autoritățile, ale lua ochii, ale lua piuitul. Veneau pe la petreceri private și tratate cu maximă atenție. Acum, nu vă putem spune cu exactitate cât de intime deveneau lucrurile la aceste petreceri private, dar surse bine informate spun că se ajungea până hăt departe. Hopa, investigăm și vă informăm.

Planul ascuns al unui apolitic: Săptămâna trecută, două ong-uri din Iași au organizat un marș în favoarea construirii autostrăzii spre Ardeal. Toată lumea e de acord că această investiție trebuie realizată. Alta însă e șmecheria. Cică unul dintre organizatori, ăl mai guraliv și mai prezent pe toate posturile de televiziune, locale și naționale, ar avea ambiții politice și se folosește de povestea cu autostrada ca de o trambulină spre parvenire. Ce să zicem, omul s-a orientat. Nu-l dăm încă în clar cu nume și prenume. Poate lumea e rea și invidioasă și inventează. Așa că-l ținem sub supraveghere și, la prima mișcare greșită, îl dezbrăcăm de secrete. Că el tot zice că e apolitic și că demonstrațiile cu autostrada le face dezinteresat, din simplă dragoste pentru Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.