Bârfe bengoase, sunt spectaculoase. Afacere trăsnet pe malul Bahluiului

Haz de necaz

Unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare aflate în desfășurare în acest moment este cel de pe malul drept al Bahluiului, pe locul fostei fabrici de bere din Tudor. Acolo, realizează câteva blocuri mamut o mare companie de construcții. Ceea ce foarte puțini știu (cam câți degetele de la o mână) e că patronul firmei respective nu avea cash flow pentru o astfel de investiție grandioasă. Și-atunci a intervenit un deputat, liberar, din județul nemțesc, Muguraș cu Ciuc. Acesta a adus o firmă prietenă, din Bucovina, și a cuplat-o cu firma ieșeană întru edificarea complexului imobiliar. Așa câștigă toată lumea, și cele două firme, și deputatul Muguraș, ieșean prin adopție, dar aflat acum la cârma filialei germănoase.

O mână spală pe alta: Un mare notar, poziționat fix în buricul târgului, lângă Tribunal, are o poveste aparte despre care nu ar vrea să se afle. Noi dăm numărul acesta doar versiunea demo. Cică notarul, cu origini pe plaiuri bucovinene, era un mărunt consilier juridic la o firmă locală. A fost ajutat să ajungă notar de un mare polițai de la graniță, cu funcții babane chiar și la București. După ani și ani, la fel ca în filme, a venit vremea ca notarul să-i întoarcă polițaiului favorul. Și a făcut-o cu vârf și îndesat: fiica polițaiului, ajunsă și ea notar, avea cabinet în glod la țărănoaia. Iar bătrânul a acceptat să o aducă la el în Iași, făcându-și-o, totodată, asociată. Mda, cam așa funcționează lucrurile în lumea celor bazați. Poveste e mai lungă și mai spumoasă, vom reveni și cu alte amănunte.

Lacomi sau pragmatici? Dacă tot am luat-o pe calea bârfelor imobiliare, să vă mai zicem una bună de tot. Tot în Tudor, dar pe malul stâng al Bahluiului, lângă sala de sport Grădinari, s-au înălțat două blocuri mari și roșii, ale unor basarabeni. Ei, drăcia e că investitorii au reușit să vândă majoritatea apartamentelor din primul imobil, însă la al doilea s-a blocat jucăria. Nu prea merge vânzarea. Iar basarabenii îs cam disperați, pentru că vor să mai ridice câteva. Adică, deja au început să-l înalțe pe-al treilea. Și potrivit schițelor, ar urma și al patrulea. Dar sunt descumpăniți de faptul că s-au blocat vânzările la al doilea imobil, recent finalizat. Iau chiar în calcul să scadă prețurile. Hopa, piața imobiliară e atât de încinsă că stă să înghețe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.