600 de elevi din toată țara au participat la faza națională a concursului „Adolf Haimovici”

Calcul la rece

Peste 590 de elevi din 40 de județe, însoțiți de peste 40 de profesori, au participat în perioada 11 – 13 mai 2018 la etapa națională a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”. Cea de-a XXII-a ediție a fost organizată de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi, Asociaţia Profesorilor de Matematică „Florica T. Câmpan” și Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial (CMMI) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI).

Patru secțiuni
La concurs au participat elevi din clasele IX-XII, de la licee din toată țara. Competiția a fost împărţită în patru secţiuni care au acoperit mai multe profiluri şi anume: cel tehnic, de servicii, profilul uman şi de ştiinţe ale naturii. Nu au participat elevi care urmează profilul matematică-informatică. În urma acestei etape, câte 18 elevi au obținut premiile I, II și III și au mai fost oferite 20 de medalii de aur, 40 de argint și 40 de bronz. Premierea elevilor a avut loc sâmbătă, 12 mai 2018, în incinta Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial.

„Diplomă specială”
Pe lângă elevii care au fost premiați, a fost înmânată o diplomă și profesorului Mihai Ispas, pentru contribuția avută în desfășurarea acestui concurs. „Este vorba despre o diplomă specială, având în vedere că toate subiectele de la acest concurs sunt supervizate, corectate, îmbunătățite și chiar modificate de către profesorul Ispas. De asemenea, anul acesta a fost pentru prima dată când Primăria Municipiului Iași s-a implicat și financiar prin asigurarea unei sume destinate realizării de medalii, diplome, materiale publicitare. Vrem să mulțumim Primăriei Iași și primarului Mihai Chirica, care de mulți ani participă la deschiderile acestui concurs”, a precizat prof. univ. dr. Cătălin Dumitraș, decanul CMII. Subiectele au fost concepute de profesori de liceu, fiind considerate accesibile pentru elevii care au urmărit punctele principale de pregătire din programa școlară. Premianții concursului care vor alege să devină studenți ai acestei facultăți, vor beneficia și de o bursă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *