Bârfe după vacanță, au prestanță. Visul unei nopți de primăvară

Haz de necaz

Să ne tăvălim pe jos, nu alta. Când mai sunt vreo doi ani și două luni până la viitoarele alegeri locale, omuleții politici din târg se gândesc doar la scrutin. Cine contra cui va candida, care sunt sondajele, ce alianțe se pot face? Hopa, stați așa, alianțe ați spus? Ei, da, tocmai despre asta vorbesc niște personaje de la liberarii din Podu ăl Roș. Căci, ei au trei probleme: usereu, 4 Iași cu Potolaș și nou-veniții lui Cioloș. Adică toate aceste trei formațiuni vor mușca din electoratul de dreapta al liberarilor. Și-atunci, ce și-au zis flăcăii cu săgeata albăstruie? Să arunce o fumigenă. Cea a dreptei unite. Mai pe șleau spus, toți ceilalți să se încoloneze în spatele candidatului lor. Băi, dar știu că n-aveți deloc pretenții mari. Sunteți modești rău de tot. Cele trei să renunțe și să vă susțină pe voi.

Un pic de aer ar fi necesar: Dom’le, zilele trecute am fost, cu treabă strict pe persoană fizică, la finanțele locale. Adică, la alea de lângă primărie la care-ți plătești taxele și impozitele locale și scoți felurite certificate fiscale de care ai nevoie în viață. Ce-am constatat acolo, ne-a făcut părul măciucă. 1) În era informatizării, tot trebuie să completezi formulare de-ți vine a râde. 2) Deși e primăvară și încă n-au venit temperaturile caniculare, acolo e o căldură de-ți vine rău. Aparatele de aer condiționat sunt pe post de mobilier. 3) Duduicile de-acolo sunt tot așa țâfnoase precum le știam din experiențe anterioare. 4) Deși există bonuri de ordine, încă funcționează sistemul de pile și relații. Adică, dacă vii cu un angajat al primăriei, intri în față, peste rând. Nu-i deloc frumos, rușinică!

S-au dezmorțit flăcăii: După o lungă hibernare, flăcăii de la cele două asociații care vor autostradă și către Ardeal și către Capitală au ieșit iarăși la atac. Acum, fac, chipurile, un marș motorizat spre București, cândva pe la mijlocul lunii mai. Adică, să se mai încălzească un pic. Ce nu înțeleg băieții ăștia e că toată lumea vrea autostradă. Noi am vrea așa: una spre Tg. Mureș, una spre București, alta spre Constanța și-ncă două spre Chișinău și Cernăuți. Dar nu-s soluții, fraților! În primul rând, de ordin financiar. Haideți să ne punem puterile împreună și să găsim niște variante, financiare și tehnice. Că așa, să dăm din gură ca politicienii, chiar că nu facem nici două paie cruce. Deci, mai ușor cu pianul pe scări și mai clari în exprimare. Că altfel, e doar gargară ieftină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *