OZN-ul din Bănie este aproape gata. Stadion de 5 stele în Craiova

Reflector

În timp ce la Iași vorbim de vreo 10 ani de necesitatea construirii unui nou stadion și a unei noi Săli Polivalente, alții au trecut la fapte. Spre exemplu, la Craiova, vechiul stadion „Ion Oblemenco” fost demolat acum aproape trei ani, iar în locul său este ridicată o arenă ultra-modernă. Constructorii estimează că noul stadion din Bănie, cu o capacitate de peste 30.000 de locuri, va fi gata în această toamnă. Suma totală a investiţiei se ridică la 55 de milioane de euro, sursele de finanţare fiind acoperite în proporţie de 90% de Guvern, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), şi 10% de Primăria Municipiului Craiova.

\"\"Se muncește non-stop
Lucrările de la noul stadion al Craiovei se desfășoară non-stop. Constructorii muncesc 7 zile din 7, câte trei schimburi, iar arena din Bănie prinde contur. A fost montată o parte însemnată din acoperiș și fațadă, iar muncitorii au amplasat deja și câteva mii de scaune. Pe site-ul www.csuc.ro, al echipe craiovene, suporterii pot urmări, în timp real, construcția arenei. O cameră video transmite imagini de pe șantier.
Regimul de înălțime va fi P + 6E, iar stadionul va avea o capacitate de 30.944 de locuri în tribune pentru spectatori. Stadionul este împărțit in patru sectoare: Tribuna 1 (oficială), Tribuna 2, Peluza 1 și Peluza 2. În Tribuna 1 sunt distribuite funcțiunile aferente sportivilor, presei și persoanelor VIP. În Tribuna 2, Peluza 1 și Peluza 2 sunt funcțiuni aferente publicului. La nivelul parterului, sub peluzele 1 și 2 și Tribuna 2 se regăsesc spații tehnice, administrative și parcări.

\"\"Și sub gazon
Suprafața construită la sol a stadionului va fi de 27.001 mp. Suprafața desfășurată construită a stadionului va fi de 54.159 mp. Arena va avea suprafața de joc amenajată cu gazon natural, tribune acoperite, cuprinzând sub gradenele tribunei vest dotările necesare bunei funcționări a zonei sportive, media, administrative precum și a facilităților pentru spectatorii VIP. Suprafața de joc va fi înierbată cu gazon natural care va avea un sistem complex de drenare, irigare, uscare-ventilare și încălzire pe timp de iarnă.

\"\"Camere pentru jucători
În tribuna vest, se va amenaja o zonă de cazare pentru cantonamente cuprinzând 40 de camere pentru cazarea sportivilor, fiecare de aproximativ 20 mp, dotate cu băi. Zonele de cazare vor avea mici foyere de distribuție precum și o zonă SPA cu facilități de recuperare situată la parter în directă legătură cu zona de cazare. Terenul va fi dotat cu un sistem de nocturnă perimetrală. Afișajul electronic pe stadion se va rezolva prin două panouri de afișaj situate pe latura de N-E si latura S-V.

\"\"Sursa foto: pagina de Facebook a Olguței Vasilescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *