Marcela Topor, românca „prima-doamnă” a Cataloniei

D’ale vedetelor

Soţia lui Carles Puigdemont, şeful Guvernului Cataloniei, este Marcela Topor, o româncă. Numită de presa catalană „Regina independenţei”, Marcela Topor, o fostă jurnalistă, în vârstă de 41 de ani, este orginară din Vaslui.

Marcela Topor este împreună cu Carles Puigdemont din 1998 şi au două fetiţe. Cei doi s-au cunsocut pe când Marcela era studentă a Facultăţii de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi juca în trupa teatrului studenţesc pentru amatori Ludic.
L-a cunoscut pe Carles Puigdemont în timpul unui festival care a avut loc în oraşul catalan Girona. Aici, Puigdemont era directorul căminului cultural unde avea loc festivalul.

Marcela Topor şi soţul ei vin în fiecare la Vaslui

Rudele Marcelei Topor au povestit că cei doi vin aproape în fiecare an la Vaslui, în vizită. „Este un om extraordinar, o iubeste foarte mult pe Marcela. Este popular, provine dintr-o familie de cofetari, cu opt copii, el fiind al doilea născut. Vin în fiecare vară aici la Vaslui, el găteşte foarte mult, îi place şi se relaxează la bucătărie. A făcut paella, dar îi place foarte mult de la noi, ciorba, sărmăluţele şi mămăliga”, a povestit mama Marcelei Topor.
Marcela Topor provine dintr-o familie modestă din Vaslui, iar foştii săi profesori au povestit pentru adevarul.ro că era o elevă discretă, silitoare şi pasionată să studieze limbile străine. La Facultatatea de Litere a studiat engleză şi franceză.

Marcela Topor, soţia unui lider

Aproape 900 de persoane au fost rănite în urma intervenţiei în forţă a poliţiştilor spanioli în rândul susţinătorilor referendumului pentru independenţa Cataloniei. Liderul catalan Carles Puigdemont a declarat că şi-a câştigat dreptul de a începe demersurile pentru independenţa Cataloniei.
Potrivit executivului catalan, tabăra favorabilă „unui stat independent sub formă de republică” a întrunit 90%, adică 2,26 milioane din voturi la o rată de participare de 42,3%. Anunţul a fost primit cu urale şi petarde în centrul Barcelonei, unde s-au reunit câteva mii de separatişti.
La rândul său, şeful guvernului spaniol Mariano Rajoy a apreciat că acesta „nu a fost un referendum pentru autodeterminare în Catalonia” şi că această consultare a fost „o simplă punere în scenă”.
Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *