Pericol de explozie pe DN1. Traficul a fost blocat iar pompierii au acţionat cu furtunele cu apă

D’ale vedetelor

Traficul a fost blocat pe Centura de Vest a Ploieştiului, pe DN1 după ce din butoaiele aflate într-un camion a început să se scurgă nitrat.

Potrivit datelor furnizate de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, DN 1 este blocat, luni după amiază, la intersecţia cu DN 1 A, iar traficul rutier este deviat după ce dintr-un camion care circula însoţit de jandarmi şi care transporta nitraţi se produc scurgeri, arată StirilePROTV.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, în camion 64 de butoaie încărcate cu câte 220 de litri de nitrat de monometilamină, iar opt dintre acestea s-au răsturnat, în condiţii care nu au fost stabilite încă. Din unele dintre butoaiele răsturnate se scurge nitrat, iar în condiţiile în care la contactul cu o sursă de căldură această substanţă poate exploda, autorităţile au deviat circulaţia. Autoturismele sunt deviate pe rute ocolitoare, în timp de traficul rutier pentru TIR-uri a fost interzis în zonă.

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.