Vlad Baba, în rolul pedagogului de școală nouă, căutând arta în cele mai subtile ascunzișuri

D’ale vedetelor

La o privire superficială, s-ar putea spune că alegerile locale din acest an au fost utile actorului Vlad Baba. După ce a candidat din partea Partidului Verde la funcția de primar al municipiului Iași, clasându-se pe poziția a cincea în clasamentul final, iată că soarta i-a fost binevoitoare în cele din urmă. Zilele trecute, șeful Consiliului Județean l-a numit pe actorul de matineu al Ateneului Național drept director al muribundei Școli Populare de Artă din Iași. Mai multe despre impresiile lui Baba ulterioare obținerii acestei demnități am aflat din jurnalul său personal. (pamflet)

– Totuși, nu pot spune că regret intrarea în politică. Iată că surprizele venite din partea potentaților zilei se țin lanț în ultima vreme. Se pare că prestanța mea artistică a fost apreciată cum se cuvine în campania pentru locale, diriguitorii județului considerând oportun să mă numească director al Școlii Populare de Artă. La început, am fost încântat. Nu jucasem până acum vreun rol de director, așa că m-a atras ideea. Apoi, m-am cam bosumflat un pic. Școala Populară de Artă nu e o Sorbona a artelor, să fim serioși. La valoarea mea, recunoscută prin numeroasele roluri interpretate printre micuții spectatori mucoși, n-ar fi trebuit să accept această numire. Școala asta e un fel de seral pentru lăutari, muzicanți de mahala, soliste de crâșmă și țambalagii veniți la oraș să-și caute muza pe care nu o vor întâlni niciodată. E un soi de cămin cultural în care dacă ai la îndemână un diapazon te poți considera profesor de muzică. Dar hai să nu mă plâng chiar din primele zile. Să aștept fluturașul de salariu și apoi voi putea trasa și eu soi de plan de management. Am auzit că se plătește destul de bine la bugetarii ăștia. Dar nu banul contează, ci arta pe care o voi sădi printre ruinele clădirii Școlii Populare, această academie de arte frumoase rezervată afonilor și domnișoarelor cu voce rurală. Trebuie să mă gândesc cu ce să încep activitatea. Aș invita niște personalități ale muzicii și teatrului ieșean, să ridic într-un fel nivelul pedagogic al instituției. Dar, mai întâi, îi voi trimite o invitație mentorului meu politic, Florin Călinescu. Când o să vadă în ce hrubă îl chem să susțină un master class, mă va exclude din partid în secunda doi. Și ce dacă? Mai lasă-l încolo de partid, de-acum sunt director bugetar, joc în altă ligă. Cam în doi – trei ani voi face burtă, în cinci chelie, iar în zece voi uita toate rolurile interpretate publicului din școlile gimnaziale. Nu-i nimic! Ars gratia artis!

Baba (foto, pamflet): Sub mandatul meu de director, Școala Populară de Artă va fi o fabrică de vedete. Deocamdată, căutăm un tip talentat să ne lipească linoleumul ăsta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *