Laura Scântei s-a lămurit că nu-i de joacă cu Șoșoacă

Râs cu plâns

Scandalul stârnit între distinsele parlamentare de Iași Diana Șoșoacă și Laura Scântei a făcut deliciul publicului, detașându-se prin pitorescul, dar și ridicolul scenelor petrecute în clădirea Parlamentului. Cele două senatoare s-au încleștat într-o luptă de idei corp la corp, în timp ce dialogul purtat în pragul impozantelor uși ale forului democratic național a avut sclipirile specifice operei lui Caragiale. Imediat după incidente, Șoșoacă și Scântei și-au notat câteva impresii în jurnalul intim, gânduri la cald, prin urmare sincere. (pamflet)

Diana Șoșoacă – Băi, de când voiam eu să mă contrez un pic cu madama asta care face pe-a cucoana monarhistă cu pălăriile ei extralargi. Uite că ocazia a venit, iar eu am reușit să-mi fac un pic damblaua, provocând-o la un duel fix în templul democrației românești. Recunosc, s-a ținut tare cucoana liberală, se vede că are o țâră de școală politică pe ea. Face față la tăvăleală, nu degeaba o tot plasează ăștia pe primul loc pe listele liberalilor din Iași. Ce-i drept, și eu am fost băgată pe gâtul săracilor ieșeni pe prima poziție a candidaților AUR, dar măcar au scuza că nu știau pe cine votează și de ce. Ei, acum vor vedea că, la nevoie, pot fi și bărbată atunci când vine vorba de scandaluri principiale. La urma urmei, cum și-ar fi putut închipui că eu pot purta o mască obișnuită pe holurile Parlamentului? La mine totul trebuie să fie ieșit din normal, încă nu s-au prins că așa funcționez eu? În fine, abia aștept să ne reîntâlnim la rapelul confruntării de azi!

Laura Scântei – Ah, ce m-a scos din sărite scandalagioaica asta de Șoșoacă! Stăteam liniștită în fotoliul meu călduț de la comisia juridică, gândindu-mă la ultima modă a pălăriilor purtate în Zanzibar, când m-am trezit deodată cu ea agitându-se și arătându-mi ceva ce părea a fi un pumn pus pe harță. Pe mine nu mă impresionează astfel de specimene, la urma urmei suntem avocate amândouă și știm să ne păruim elegant în argumente și probe indubitabile. Îmi pare rău că această confruntare n-a avut loc în aer liber, ocazie cu care m-aș fi folosit de pălăria din dotare. Oricum, sigur ne vom întâlni zilele următoare pentru a desăvârși ce am început azi la Senat, așa că ar fi cazul să pun la punct o pledoarie nimicitoare. Voi reciti un pic din Caragiale, pentru a-mi adapta un pic limbajul specific unor astfel de situații. Șoșoacă, ține-te bine! Dacă e să fie o luptă cu scântei, atunci cu Scântei să fie!

Scântei (foto, pamflet): Diana, te aștept cu drag la Iași, la o confruntare fără mască și fără pălării! Promit să fie o păruială de idei și principii ca la ușa Senatului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *