Spectacole de adormit copiii. Oltiţa Cîntec, pregătită pentru o nouă ediţie a festivalului pe care-l coordonează

Râs cu plâns

Oltiţa Cîntec, director artistic al Teatrului de Copii şi Tineret Luceafărul şi organizatoare a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr, a pregătit o iniţiativă inedită pentru ieşenii amatori de artă dramatică. Mai precis, în programul festivalului, ieşenii vor putea viziona trei spectacole pe timpul nopţii, două cu începere de la ora 22.00, al treilea de la ora 23.00. Într-un fel, secţiunea pentru insomniaci vine să compenseze frustrările trupei de la Luceafărul care are reprezentanţii în special la matineu, în faţa prichindeilor. În context, Oltiţa Cîntec a primit o serie de mesaje cu privire la această iniţiativă, atât din partea şefului său, directorul Ioan Holban, cât şi din partea altor oameni de cultură ieşeni. (pamflet)

\"\"
Cîntec: După cum se vede, m-am echipat corespunzător pentru spectacolele nocturne de la FITPT: botoşei silenţioşi, să nu speriem fantomele de la Luceafărul

Ioan Holban, director Teatrul Luceafărul – Oltiţa, nu ştiu ce să zic cu ideea asta a ta de a ţine deschis teatrul şi până la miezul nopţii. Pe de o parte, mă cam deranjează că trebuie să stau cu cheile în mână ca un paznic pe lângă clădire, pe de altă parte îmi trezeşte un sentiment de plăcere, ducându-mă cu gândul la chermezele nocturne de la Bolta Rece, când închideam pivniţa pe la mijitul zorilor. Dar, dacă zici tu că e teatru pentru insomniaci, aşa să fie! Părerea mea e că ar merge invitate şi nişte trupe de lăutari, ca să dăm oleacă de culoare fenomenului.

Andrei Apreotesei, manager Ateneul Naţional – Doamna Cîntec, felicitări pentru iniţiativă, dar să ştiţi că eu v-am luat-o înainte. Bine, eu şi cu Andrei Giurgia. Înainte de a face dumneavoastră aceste nopţi teatrale, noi am făcut Serile Filmului Românesc. După cum puteţi observa, romantismul e în plină vogă la Ateneu, dar nu e de lepădat nici cel de la Luceafărul. Rămâne de văzut cu ce doriţi să ne contracaraţi pe viitor, ştiută fiind minora concurenţă în ceea ce priveşte spectacolele pentru copii dintre noi şi dumneavoastră.

Beatrice Rancea, manager Opera Naţională Iaşi – Ei, asta-i bună! Toată lumea artistică vrea să o dea pe chestii nocturne, la lumina lunii. Uitaţi că noi am venit cu extraordinarul concept Magia Serii în Sunet şi Lumină! O să ajungem să facem spectacole după miezul nopţii, ca huhurezii.

Lăcrămioara Stratulat, director Complex Muzeal Moldova: – Doamna Oltiţa, chiar nu mai e loc în oraşul ăsta de oameni de cultură? De Noaptea Muzeelor aţi auzit, fără îndoială. În acea noapte, suntem cel mai vizitat muzeu din Iaşi. De ce ţineţi să ne supărăm, mai ales că suntem vecini? Ca să ne împăcăm, vă rog să organizaţi nişte spectacole şi la Palatul Culturii, noaptea. Săli avem cu duiumul, gong va fi ceasul din turn, iar spectatori fantomele din catacombe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *