Fruntaş pe ramură. Iulian Dascălu conduce detaşat în clasamentul celor mai bogaţi ieşeni

Râs cu plâns

Ca în fiecare an, toamna se numără bobocii, dar şi milionarii României. Treaba asta o face revista Capital de multă vreme, iar topul din acest an îi readuce în prim-plan şi pe cei mai bogaţi ieşeni. Locul I pe judeţ este ocupat de dezvoltatorul imobiliar Iulian Dascălu, cu o avere estimată la circa 480 – 500 de milioane de euro, în creştere faţă de anul trecut, şi care l-a propulsat pe poziţia a cincea în clasamentul celor mai avuţi români. Al doilea în ierarhia oamenilor de afaceri ieşeni este Dan Fiterman, proprietarul Arcadia, acesta fiind posesorul unei averi de aproximativ 95 de milioane de euro. Topul celor mai bogaţi ieşeni este completat de Constantin Duluţe (agricultură), Neculai Apostol (producţie carne) şi Dan Stratan (consultanţă management). Cei cinci samurai ai afacerilor au avut reacţii diferite la aflarea poziţiilor din clasament.

\"\"Hopa, mi-am uitat portofelul la birou. Nu-i nimic, mărunţişul din buzunare îmi ajunge să cumpăr două malluri în drum spre casă

Iulian Dascălu: De multă vreme nu mă interesează că sunt cel mai bogat ieşean, nici măcar că mă aflu acum în rândul celor mai avuţi cinci români. Când te duci în weekend la Monte Carlo sau Dubai, ospătarii îţi zâmbesc de la o avere de 1 miliard de euro în sus. Aşa că mai am mult de muncă până să nu fiu confundat cu un picolo la Caesars Palace.

Dan Fiterman: Mă întreabă unii care e reţeta succesului. Ca medic, dar şi om de afaceri, pot să spun că sunt multe substanţele active care compun pastila minune a îmbogăţirii. Normal că n-o s-o găsiţi compensată prin farmacii. Problema e că are şi reacţii adverse, de la dureri de cap date de impozite, până la ameţeli cauzate de panorama etajului 50 al Burj al Arab. E nasol, dar merită.

Constantin Duluţe: Eu sunt aşa, mai discret, nu prea mă cunoaşte lumea. Mai mult stau pe câmp, de acolo îmi trag bogaţia, cu sudoarea frunţii. Adevărul e că fiecare om în viaţa asta culege ceea ce seamănă. Eu am semănat nişte bănuţi prin lanurile de porumb, am prăşit ca la carte şi iată că m-am pricopsit cu o recoltă frumoasă. Putea fi ca în Povestea Poveştilor, dar am avut noroc.

Neculai Apostol: M-am săturat de topurile astea ca de afumăturile din pod. Da, e adevărat că e bine să faci ce vrea muşchiul tău, iar asta v-o spune un producător de semipreparate. Oricum, nu mă las până nu cuceresc China cu sălămiorul şi păstrămioara. Le scot eu orezul din cap!

Dan Stratan: Nu comentez nimic despre afacerile mele. Vorba aia: e bine să taci şi să faci. Nu ca guralivul ăla de Sorin Ovidiu Vântu, care acum comentează toată ziua pe Facebook. Ca vechi asociaţi, i-am şi zis să nu mai pălăvrăgească pe net, dar n-ai cu cine vorbi. Cică fond de investiţii mai bun decât în afacerile cu like-uri nu s-a inventat încă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *