Inteligenţa artificială pe iarba naturală. Profesorul Doru Pănescu, lucrând la un experiment sportiv în laboratoarele Politehnicii

Râs cu plâns

Fiecare român a trăit în mod diferit finala de la Wimbledon câştigată de Simona Halep. Au fost emise zeci de păreri, de comentarii, dar niciunul nu se compară cu percepţia profesorului şi senatorului de Iaşi Doru Pănescu. “Ca profesor titular al cursului de Inteligenţă artificială, sunt pus întotdeauna în situația de a defini noţiunea de inteligenţă, ceea ce nu este deloc uşor. Ce este mai complex, mai dificil – să cânţi o piesă simfonică de mare virtuozitate, să realizezi o operaţie chirurgicală complicată sau să câştigi un turneu de tenis? Când eşti inteligent, când reuşeşti să faci ceva la superlativ, se creează o emoţie deosebită, un sentiment al bucuriei şi pentru tine şi pentru cei din jurul tău. Aceeaşi fericire am revăzut-o azi pe faţa Simonei Halep. Poate, de fapt, în acest fel trebuie definită inteligenţa”, a scris universitarul pe contul său de Facebook. Ce CTP, ce Năstase sau Ţiriac? Iată cât de inginereşte poate fi descrisă victoria lui Halep!

Pănescu (foto, pamflet): Hm, am creat primul braţ robotic capabil să câştige orice turneu de Grand Slam. Acum nu ştiu, să-i dau inteligenţa Simonei Halep sau tupeul lui Ilie Năstase?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *