Bârfe din politică, n-au strop de critică. A căzut în dizgrație, nu prinde lista

Haz de necaz

Oameni buni, don’șoara Coconette, șefa usereului local, e la un pas să facă primul mare lucru bun pentru Iași. Se aude că dânsa și-a pus în gând să-l tragă pe linie moartă pe colegul său, senator de Iași, Ban Scurtu. Oameni buni, ăsta a fost chiar o calamitate ca om politic pentru Iași. Îi admitem și respectăm calitățile de scriitor, dar treaba cu politichia e complicată, pur și simplu nu-l prinde. Acum, că s-a lipit și de-o pensie specială, când i-o veni vremea, poate s-o retrage în lumea culturală și-i va lăsa pe alții să facă politică. Informația e că don’șoara deputat, șefă de filială locală, nu ar vrea să-l mai pună pe listă la viitoarele alegeri parlamentare. Mda, iată că o răfuială internă poate aduce ceva bun și pentru electoratul ieșean. Hai liberare!

Revenire surpriză la casa cu pătrate: Agitație mare la liberari. Și la ăia de la Centru și la ăștia de la Iași. Cică, în situația în care reușesc să-și instaleze propriul Guvern, liberarii sunt chitiți să facă schimbări de personal. Și vor să înceapă cu prifecții. La Iași, deja s-au înființat câțiva peneliști care revendică, în nume propriu, fotoliul de reprezentant al Guvernului în teritoriu. S-au vehiculat mai multe nume, însă se pare că cele mai multe șanse le are Grig de la Oraș, băiatul care a mai fost pe această poziție acum fo’ doi-trei ani. Sunt două argumente pentru el: se poate acomoda rapid cu acest rol și, în plus, funcția asta e pe o perioadă relativ scurtă de timp, poate niciun an, până la organizarea alegerilor parlamentare. Mda, stăm aproape și vă ținem la curent cu evoluția.

În prag de dezintegrare: Din ce în ce mai speriați sunt și băieții de la pemepeul local. Context: liberarii vor propune un nou Guvern, au deja susținerea usereului, a lui alde Moliceanu, a ungurilor și a altor minorități. Pemepeul central s-a supărat și-a zis că nu-l votează. Iar liberarii au găsit imediat soluția: să ia parlamentari pemepe „la bucată”. În schimbul promisiunilor de funcții, pentru ei, pentru rude sau pentru afini, mulți pemepiști vor face pasul către liberari. Și acum dilema celor din Iași: ce să facă? Să se predea? Sau să mai stea? Dar dacă mai stau și apoi poarta se închide e nasol de tot. Pentru că nici măcar nu mai e vorba dacă pemepeul va trece pragul de 5% la viitoarele alegeri. E vorba dacă ei înșiși, ca partid, vor mai exista până la viitoarele scrutine. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *