Bârfe electorale, sunt pe bune, frate: A schimbat partidul peste noapte

Haz de necaz

Oameni buni, alegerile astea locale care se apropie au înfierbântat mințile multora. Atât din partidele tradiționale, cât și din rândul celor care încearcă, cu coatele, să-și croiască un drum în politichie. Atât de excitați sunt să parvină în politică, încât, ăștia nou intrați, își schimbă opțiunile de la o zi la alta. Așa este și cazul lui Pavelică Pântecosu’, de se prezintă el ca mare dezvoltator imobiliar. Flăcăul ista era acu’ jumătate de an mare membru al unepereului. În urmă cu câteva zile, la congresul de la Bucale al partidului lui Bonta, ghici pe cine vedem că se trage în poze? Exact, Pavelică. Oamenii l-au și întrebat pe Facebook: bă, unde mai ești? Iar el, nevoie mare, le-a zis că a virat-o spre un partid cu șanse mai mari de a-l introduce în prim planul vieții politice.

Se joacă, în nisip, de-a politica: Don’șoara Coconette, de la usereu, și don’șorul Lulu, de la plus, se vor juca cu lopățelele în nisip. Totuși, confruntarea de duminică a fost amânată. Chipurile, la un moment dat, va fi o dezbatere între ei pentru a se alege care va fi catindatul comun la primărie. Această joacă de-a democrația e la limita penibilului. După ce timp de trei ani, don’șoara Coconette n-a avut ochi pentru Iași, ci s-a dat în stambă doar la Bucale, acum, pe făraș fiind din partid, s-a gândit să candideze la Iași. Celălalt, Lulu, e o victimă nevinovată. Fost ziarist, fost purtător de vorbe al premierului Loloș, acest Lulu a fost nevoit să accepte nominalizarea drept candidat plus, în fapt o simplă figurație. E foarte trist, pentru jocul politic în general, că aceste două noi partide tratează la mișto alegerile locale din vară. Să sperăm că și ieșenii îi vor trata la fel.

Începe campania, o nebunie: Pfuai, ne e frică să ne gândim ce pestrițe vor fi, din vară, consiliul local și cel giudețean. Vă dați seama ce colorate or să fie? Cu consilieri precum prifectul striper, don Urdoi, puștiul de la Havârna, profesorul Vurlui. În cazul în care toți ăștia vor intra, atunci vom vorbi despre cele mai eterogene deliberative din ultimii 30 de ani, probabil. Cum se vor face majoritățile, cine va deține pâinea și cuțitul? Ce se va întâmpla cu alde și cu pemepeul? Dar partidulețul lui Bonta, sare pârleazul? Sunt multe semne de întrebare, răspunsul îl vom primi la urne, în prima lună de vara. Se spune că vor fi și alte surprize pe liste, putem estima că această campanie electorală va fi una dintre cele mai animate. Stăm pe fază și povestim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *