Bârfe expres, sunt de interes. Beatrix, regina tristă

Haz de necaz

S-a aflat misterul. Știți ce face Beatrix Vancea, șefa de la Hoperă, cât îi ziulica de lungă? Cică stă și-și plânge în pumni. Pentru că: postul de la București l-a pierdut, iar revenită la Iași nu a găsit bani în conturi pentru montările grandioase cu care era obișnuită. Și, colac peste pupăză, subordonații din instituția de cultură au primit și salariile mărite, iar mulți nu prea mai au chef să-i răspundă la toane. Iar Beatrix se victimizează, considerându-se nedreptățită, că n-are cu ce să se mai laude. Nici cu mâna întinsă pe la autoritățile locale n-are chef să meargă, i se pare prea înjositor pentru statutul pe care consideră că-l are. Așa că mai bine stă degeaba și așteaptă să-i pice pară mălăiață. În gura lui nătăfleață.

Vor să-i retragă de la conducere? Liberarii ieșeni, ăia de au sediul fix în Podu ăl Roș, sunt un pic în panică. Există suspiciunea că unii dintre consilierii locali ai partidului s-au defectat și nu mai răspund la comenzi. Adică, există riscul ca ăștia să voteze cum îi taie capul, independent, fără să urmeze linia partidului. Unul dintre aceștia cică ar fi Cipache Harbuz, un consilier aflat la primul mandat. Acest ales liberar a cam încurcat borcanele în ultima perioadă și a fost trecut pe lista neagră. Pe aceeași foaie ar fi fost trecut încă unul, dar cum informația nu e confirmată, încă nu vă dăm numele. Prin filială se vorbește despre cei doi în termeni duri, mulți sugerând să li se retragă sprijinul politic și, deci, să dispară din forul de conducere a orașului. Ape tulburi trec pe sub Podu ăl Roș!

Încă un actor pe scena politică: A început un pic de frecuș și la noi, la Iași. Cei de la nou înființatul partid al lui Dracian Momoș, fost premier, recrutează personal pentru a face o filială și la Iași. Încă nu se știe cine va fi prezidentul filialei, se lucrează în sensul ăsta. Altceva voiam să spunem. Că vestea asta a venirii partidului lui Momoș i-a băgat în ședință pe cei de la usereu și pe liberari. După ce că aveau procente electorale ca vai de ei, la viitoarele alegeri vor fi nevoiți să împartă bruma de voturi și cu noul partid. Unii, mai ales de pe la liberari, se îmbată cu apă rece cum că or să organizeze ei dreapta unită, cu toate aceste formațiuni. Măi flăcăi, potoliți-vă! Orgoliile sunt atât de mari încât nu veți reuși să-i uniți nici de-o cafea pe pietonal, la vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *