Bârfe la modul concret, sunt trei la pachet. Negocieri secrete pe balta de la Ciric

Haz de necaz

Cică un fost premier al României, Victoraș pe numele lui, ăla de pro (partidul, nu televiziunea) vine mai des la Iași decât își schimbă unii cămașa. În ideea de a face o filială a partidului său și în capitala Moldovei, Victoraș are fel de fel de întâlniri de taină. Ultima dată s-a întâmplat la Ciric. Acum câteva zile, Vic s-a întâlnit cu mai multe personaje, unele cunoscute, pentru a le face oferta de a intra în formațiunea sa. Un spion de-al nostru, deghizat în pescar pe malul lacului, a putut identifica patru cetățeni care au venit la întâlnirea cu Vic. Este vorba despre Marus, șeful advocaților din târg, Sorinaccio șahistul, Aba, fost șef de casă pătrățoasă. Al patrulea, un gheneral de frontieră, acum pensionar. Asta-i lista scurtă, pe aia lungă v-o dăm data viitoare.

Trei „dinozauri” se vor cocoța în listă: Supărare mare de tot în filiala locală liberară. Oamenii sunt nervoși de când au auzit că pe listele pentru europarlamentare se vor cocoța „dinozaurii” Bazil și Crin, bașca primarul Vaha din Ardeal. Ca să fie limpede: un post de europarlamentar e retribuit cu vreo 7.000 de euro pe lună. Iar când ieși la pensie, pentru un singur mandat, vei primi fo’ 5.000 euro pe lună. Deci, miza e uriașă, un mandat te rezolvă financiar pe viață. Iar în lista liberară se vor urca cei trei de care am amintit. Peneliștii din Iași sunt supărați nevoie mare: nu vor avea niciun om pe locurile eligibile și că, în altă ordine de idei, vor trebui să facă campanie prin colbul județului ca cei trei să ducă o viață de boieri de-acum încolo. Mda, cam nasol momentul.

A dispărut iar de pe radarul public: Ce ne-am mai distrat. Intrarea lui Andrușca Postolaș în usere a fost exact ce ne-am așteptat, un simplu foc de paie. A făcut anunțul, a dat fo’ două-trei interviuri, a participat la câteva emisiuni televizate și-apoi ce credeți că a făcut? Exact. A dispărut în anonimat și-n necunoscut. A dispărut de pe radarul public. Probabil că se va reactiva iarăși, măcar un pic, în preajma campaniilor electorale de anul viitor. Și-atât. Având în vedere prestația lui în ultimii doi ani și câteva luni, putem spune fără să greșim că e cel mai mare eșec politic al Iașului modern. Să iei 13% din voturi la alegerile locale și să-ți bați joc în asemenea hal n-am mai văzut niciodată. O dezamăgire totală. Andrușca nici măcar nu se chinuie să salveze aparențele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *