Bârfe tari, voi sunteți destinatari. S-a majorat și sfânta șpagă

Haz de necaz

Așa cum probabil știți, de la 1 martie au crescut salariile pentru personalul medical. La modul concret, medicii și asistentele din toate spitalele României câștigă mai mulți bani. De la câteva sute de lei până la câteva mii de lei în plus. Adică, niște majorări consistente. Zilele trecute am fost cu treabă într-unul dintre cele mai cunoscute spitale din Iași. Ei, ce credeți, a fost eradicată sfânta spagă? Ba bine că nu. Asistentele și medicii bagă la buzunar plicurile mai ceva ca înainte când aveau lefuri mai mici. Păi, bine doamnelor și domnilor, și cu salarii mărite și cu șpăgile majorate? Sau poate șperțul e procent din venitul oficial? Încă nu ne-am lămurit, așa că facem un tur complet al unităților medicale și-apoi vă dăm un raport complet.

Hopa! Directoraș pe făraș: Nu e o instituție de prim rang, dar e una destul de „bănoasă”. Adică, beneficiază de alocații bugetare consistente ce-o transformă într-o „vacă bună de muls”. Știți genul ăla de instituție de la care banii se „sifonează” fără să bage nimeni de seamă. Mulți nici nu știu de existența ei. Are o titulatură lungă ca o zi de post și ciudată ca o maimuță la coafor. Deci, revenind, de pe urma acestei direcții deconcentrate au trăit bine o mână de șmecherași. Doar că ce-au făcut ei a bătut la ochi. Așa că în perioada imediat următoare se așteaptă două chestii groase: 1) directorașii (din vechea gardă) vor zbura din funcții și 2) niște anchetatori vor năvăli prin birouri să facă o colectă de documente. Încă nu-i dăm în vileag, îi lăsăm pe oficiali să acționeze.

E de la PCR: pile, cunoștințe, relații: Încă una scurtă, dar vioaie. La o altă direcțiune, tot deconcentrată, se șmenuiesc niște posturi scoase la concurs. Pe românește, vor fi angajate niște personaje, fo’ trei la număr, toate pile ale directorului. Simulacrul de concurs a avut deja loc, acum se așteaptă decizia finală. Dar suntem gata să băgăm bani serioși la pariuri că cei trei aleși vor fi oamenii directorașului. Pe manevra asta sunt mai mulți ochi, de prin mai multe locuri, dar șeful cel mare nu știe încă în ce rahat se va băga. Dacă va face asta, va plânge cu lacrimi de crocodil. Propteaua politică pe care se bazează, deși e cu funcția babană, nu-l va putea salva de data asta. Stați prin preajmă, că se anunță bubuială mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *