Bârfe de la obraz, niciunul nu e breaz. Sfidare, trădare și iarăși sfidare!

Haz de necaz

Liberarii ăia din Podu ăl Roș sunt șucăriți rău de tot că unii de-ai lor, deși și-au păstrat carnetele de membri de partid, au trădat și au plecat să lucreze pentru adversarul politic. Practic, mai mulți tinerei liberari s-au angajat la palatul roznovenesc, ăla din care se conduce orașul. Cea mai mare supărare a șefilor peneliști este la adresa unui tânăr gelat, Dănuț Urale, care nu doar că s-a angajat la adversar, ba e chiar în siajul șerifului ăl mare. Acum, liberarii stau și se gândesc cum să-i mazilească din partid pe acești trădători politici. Vremurile nu-s prea propice, e tensiune în filială de la rezultatele neconvingătoare ale ultimelor alegerile, alea europarlamentare. Mda, complicată ecuație, ce să zicem?

Liberarii prind posturi străine: Mai nou, ăștia de la peneleu au început o agresivă campanie de racolare a primarilor de comune din județ care-s de altă culoare politică decât a lor. Și liberarii le promit câte-n lună și-n stele, doar-doar or convinge câțiva primari să li se alăture. Domnilor de la peneleu, vă dăm o veste tristă: primarii doar vă aburesc, n-or să vină. Unul la mână: dacă vin acum, își pierd mandatul. Doi la mână: de ce ar veni, chiar de la anul, pentru ce ar face acest pas? Peneleul este tot în Opoziție și nu are ce le oferi. Adică, de ce ar da vrabia din mână pe cioara de pe gard? Trei la mână: nici strategic nu se susține ce vreți voi pentru că alegerile locale sunt înaintea celor parlamentare. Domnilor de la peneleu, v-ați prins acum că visați cai verzi pe pereți?

Unui deputat i-a intrat frica-n oase: Dar ăl mai disperat parlamentar de Iași a devenit alde Văru Jan. Păi, acel 3% din alegeri luat pe municipiu și 4% la nivel național i-a băgat frigul în oase. Dacă nu se schimbă nimic relevant într-un an, Văru Jan trebuie să-și caute un nou partid. Că alde Moliceanu nu mai e în stare să-l bage în parlament. Așa că Văru Jan a băgat cărbuni: e pe la tv-uri, dinamic în postările pe Facebook, prezent la conferințe. Omul, politician cu state vechi, a intuit pericolul și-ncearcă salvarea. Dacă s-o putea cu tot partidul, bine. Dacă nu, măcar salvarea personală. Adică, să-și găsească o variantă de fugă, un partid de rezervă care, în toamna anului viitor, să-i asigure accesul la al n-șpelea mandat de parlamentar. Hm, complicate vremuri îl așteaptă.

1 thought on “Bârfe de la obraz, niciunul nu e breaz. Sfidare, trădare și iarăși sfidare!

  1. Gelul e depășit, îl mai folosesc doar cei care sunt prea slab pregătiți ca sa fie in siajul șerifului al mare. Se face totul din tunsoare acum,?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *