Bârfe de calitate, pentru comunitate. Se varsă mega-tunuri imobiliare?

Haz de necaz

V-am mai povestit noi că, imediat după anunțul privind stabilirea amplasamentului viitorului spital regional, mai mulți speculanți imobiliari s-au bulucit să cumpere teren în zonă, în Moara de Vânt. Planul a fost simplu: să cumpere ieftin și, odată cu construirea spitalului, fie să vândă terenul scump, fie să construiască ceva pe el și să-l dea și mai scump. Acum, când investiția este pusă sub semnul întrebării, câțiva dintre afaceriști au început să vândă. Explicația: le e frică să nu care cumva să se verse proiectul, adică să nu se mai facă, iar ei să rămână cu suprafețe care să nu mai valoreze nici măcar prețul cu care l-au luat. Mda, grea enigmă, au de ales între cumpătare și lăcomie. Tura viitoare vă dăm și lista completă a latifundiarilor.

Calcul pragmatic al liberarilor: Oftică mare în filiala liberară din Podu ăl Roș. Câțiva omuleți de-acolo sunt cu nervii la pământ. Doar ei, 3-4 inși, simt că fac cu adevărat opoziție în târg. Restul colegilor sunt suspectați de comoditate, de mici complicități sau chiar de blaturi politice. În afara celor 4, nimeni nu vrea să se expună, nimeni nu vrea să iasă la scenă deschisă. Pentru că, vorba aia: dacă nu cade, pică. De ce să te pui rău cu șefii autorităților locale, de la direcțiile deconcentrate când mai bine intri în afaceri cu ei? Că, până la urmă, cele mai mișto afaceri sunt cele pe bani publici. Statul nu dă niciodată faliment, ba mai mult, e dispus să plătească scump servicii de tot felul. Și-atunci, liberarii își fac un calcul simplu: oricum vor pierde și alegerile locale de peste doi ani, nu mai bine fac un ban grămadă?

Încă o apariție pe scenă: A treia variantă. Despre flăcăii care luptă pentru autostrăzile Moldovei v-am tot spus că, în scurt timp, vor intra în politică. Asta deja nu mai e o știre. Inițial, am aflat că sunt în negocieri cu cei de la usereul local, cu madam Coconette. Nu s-a concretizat nimic. Apoi, că ar fi fost în discuții cu noul partid al fostului premier Cocoloș. Iar mai nou, a fost lansată a treia ipoteză, credibilă și ea. Băietanii cu autostrăzile vor să-și facă propriul partid local și, poate, regional cu care să participe la alegerile din 2020. Hopa! Interesantă idee, nu sună deloc rău. Ba chiar credem că ar putea rupe ceva electorat de pe dreapta eșichierului. E îngrămădeală mare acolo: și penele, și usere, și pemepe și Cocoloș. Va fi tare interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *