Bârfe complete, iată-le, triplete. Tranzacție-trăsnet în Socola

Haz de necaz

Don Bazil, pe cai mari. Cam așa se poate spune despre omul de afaceri Bazil cu pușcă, ăl de are în proprietate ditamai casa de ospeție sus, în Bucium. Pe lângă alte afaceri pe care le conduce, don Bazil a făcut recent o achiziție trăsnet: a cumpărat frigiderele cu carne de la baza pasarelei Bucium. Tranzacția e interesantă, zona fiind excelentă. Acum, după ce v-am dat informația esențială, plecăm din nou pe teren ca să aflăm alte două chestiuni la fel de importante. În primul rând, vrem să aflăm prețul, dacă e cu 5 sau 6 zerouri. Și apoi, să-l tragem de limbă pe don Bazil să vedem cam ce planuri de dezvoltare are pentru noua sa proprietate. Că, deh, dai un ban, dar apoi trebuie să pui afacerea pe roate, să producă.

Două mari figuri, în belea? Marea ne-a mai fost mirarea când o păsărică ne-a adus această informație tocmai din bârlogul liberarilor, ăla din Podu ăl Roșu. Cică fo’ două persoane de-acolo, senatoarea July Sclipici și colonelul Teofan (’trăiți!), sunt fierți de-a dreptul. E vorba despre un dosărel deschis pe la o casă cu parchete asupra modului în care madam Sclipici s-a cocoțat pe primul loc pe lista pentru sinatori, la alegerile parlamentare din 2016. Madama și colonelul (pe atunci mare șef de filiala) n-ar fi respectat niște chestiuni legale. S-a făcut o plângere și-acum, na belea, dosarul (care fusese închis) a fost redeschis. Se așteaptă un semnal de sus pentru pulverizarea lui în public. Hopa, hai că se anunță meci mare de tot. Stăm pe fază și raportăm.

Și-a urcat toți sacii în căruță: Despre Ban Scurtu, senatorul de la usereu (uniunea politică) care vrea să devină președinte la usereu (uniunea scribilor) v-am mai povestit. Cum că e candidat cu șanse reale la titlul de „figurantul” mandatului în parlamentul țării. Ei, acum problema e că s-au cam săturat și colegii lui din partid. De inactivitatea sa, de trândăveală, de neimplicarea sa politică. Iar ăștia de la usereul local, așa cum sunt ei, iau în calcul inclusiv izgonirea lui Ban Scurtu de pe listele parlamentare din 2020. Păi, măi oameni buni, acest sinator și-a urcat sacii în căruță, și-a aranjat mersurile și, chiar dacă nu-l mai puneți pe listă el tot are viitorul asigurat. Mai ales dacă devine și șeriful scriitorimii române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *