Festivalul bârfelor. Și-a compromis transferul

Haz de necaz

Aiuritoare prestația din aceste zile a derutatei de Iași, d-șoara Coconette. Filmările live din Parlament au fost virale pe Facebook, însă o mare parte dintre internauți și-au exprimat dezaprobarea în ceea ce privește această modalitate de exprimare. Dar, cică, în subteranele politichiei, datul în stambă al Coconettei are efecte mai grave pentru ea. Curtată pentru un transfer la filiala din Podu ăl Roș a liberarilor, Coconette i-a cam speriat. Iar liberarii vor să abandoneze pista și să-și retragă oferta de transfer. Zic șefii lor că nu au nevoie de scandalagii într-o filială care, oricum, stă pe un butoi de pulbere. Hopa, e posibil ca prin aceste acțiuni d-șoara Coconette să-și fi compromis viitorul politic.

S-au diluat de tot: Așa cum am anticipat, s-a fâsâit și mișcarea celor două asociații care militează pentru autostrada Iași – Tg. Mureș. Să ne-nțelegem, e clar că și noi vrem construcția acestei șosele. Dar cum au ales să acționeze cele două asociații e subțire rău. Au făcut marșul motorizat pe viitorul traseu, au făcut un lanț uman pe pietonal și cam gata. Acum mai sunt vreo câțiva care se mai agită pe Facebook cu câteva postări anemice. Păi, în ritmul ăsta, n-o convingeți nici pe tanti Frăsina, vânzătoarea de gogoșari din piața Alexandru, în niciun caz pe guvernanții noștri. Așa că, cel mai probabil, cele două oengeuri se vor dizolva în anonimat, încet – încet. Urmărim și vă ținem la curent.

Un primar are grave insomnii: Cică premarele din coasta Iașului, liberarul Dan Miță, ăla de-are bani la comună de-i întoarce cu lopata, a intrat în bucluc. A avut ambiț mare să-și facă echipă de futboliori. Zis și făcut, a promovat-o din ligă în ligă până a ajuns în a doua divizie a țărișoarei. Dar aici pretențiile financiare au explodat iar echipa, cu rezultate mediocre, îi papă o mulțime de bani din bugetul local. Acum ar vrea s-o abandoneze, dar are două mari piedici. În primul rând, e vorba de orgoliul lui de mogulaș care chiar s-a lipit de rolul de patron al echipei. În al doilea rând, dacă renunță la clubul de fotbal îi e teamă că va pierde un sac de voturi. Iar frica asta nu-l lasă să doarmă nopțile. Cum să iasă din încurcătură fără să piardă electoral?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *