Festivalul bârfelor de toamnă. Senatoarea pune gaz pe foc

Haz de necaz

O știre banală ne-a făcut, zilele trecute, să ridicăm iar sprânceana. Se vorbea despre o delegație ieșeană care va merge în vizită, chipurile de lucru, la o primărie dintr-un oraș german. Din echipaj făcea parte și vicele ieșean de la alde lui Moliceanu, dar și o senatoare liberară. Hopa, madam July Sclipici alături de vicele dintr-un alt partid. Dar e fix partidul la care am spus noi că va migra Sclipici, supărată fiind pe liberari că nu i se oferă un rol de prim plan. Păi, cu plecarea asta, madam senator a pus și mai mult gaz pe foc. Or fi fost reluate negocierile de transfer? Trimitem și noi un reporter sub acoperire tocmai hăt în Germania și vă ținem la curent cu evoluția lucrurilor. Stați pe recepție!

Prezidentul s-a dat singur de gol: Și că tot suntem la capitolul „transferuri” în politichia locală, vă mai spunem una fierbinte. Acum câteva săptămâni, scriam noi aici că d-șoara deputat Coconette ar fi în discuții pentru o trecere de la usereu la liberari. Au trecut câteva zile, iar Coconette a negat informația pe Facebook. Săptămâna trecută, supriză: don Costelo, șeful liberarilor ieșeni, aflat la o emisiune televizată a declarat că o apreciază pe Coconette. Întrebat frontal de moderator dacă negociază cu ea o venire la liberari, don Costelo a spus: „nici nu confirm, nici nu infirm”. Păi, bre, don prezident, cu declarația asta tocmai ce-ai confirmat negocierile. Hai, continuați și anunțați-ne și pe noi când ajungeți la un deznodământ.

A uitat ce rol joacă: Consilierul local Andrușca Postolaș, de la partidul 4 Iași, și-a pierdut de tot busola. Pe pagina de Facebook pe care ține legătura cu ieșenii are tot felul de postări, mai puțin de genul celor ce țin de rolul său de ales local. Dă sfaturi de viață, de relații interumane, lansează programe de crowdfunding. Dar nu prea mai zice nimic despre problemele din oraș și despre ce face el pentru a le rezolva. Mai mult, are postări legate de politica națională, dar nicio vorbă despre ce se întâmplă aici, local, la noi. Nu-l suspectăm c-ar avea planuri de mărire națională, nu e cazul, dar ne surprinde totuși decuplarea totală de probleme ieșenilor. E, totuși, cel care a obținut ca independent 15% din voturile de la alegerile locale de anul trecut. Scorul ăsta te cam obligă să pui serios osul la treabă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.