Vasile Roman: „Am hotărât să nu devin un plutonier al sfătoșeniei de bloc, ci un general al înțelepciunii!”

Satiră cu ștaif

Fost șef al Garnizoanei Iași, generalul în rezervă Vasile Roman s-a convertit la ocupația de coach motivațional, fiind foarte prezent la evenimentele de specialitate, dar și pe pagina sa de Facebook, unde abundă sfaturile despre ce și cum să faci ca să reușești în viață. Toate astea ne-au stârnit interesul de a-l intervieva zilele trecute. (pamflet)

IEȘEANUL: – Domnule general, după ce ați fost în miezul teatrului de război din Afganistan, v-ați retras și ați descoperit o altă cale în viață, cea de executive coach, mai precis un instructor motivațional. Cum percepeți acest salt?
Vasile Roman: – Știți, mulți oameni ies la pensie și încep să devină cei mai nesuferiți de pe scara blocului. Pândesc pe la uși, ceartă copiii care bat mingea, te țin de vorbă demonstrându-ți cât de înțelepți sunt ei. Eu am hotărât să nu mă ramolesc, să devin vreun plutonier sau sergent al sfătoșeniei de bloc, ci un general al inteligenței! Când scot o vorbă deșteaptă, o trimit prin curierul special la comandamentul general al Facebook, iar acolo șeful de stat major, dl Zuckenberger mi-o aprobă sau nu.

IEȘEANUL: – În ce moment al zilei vă vine inspirația pentru textele dumneavoastră atât de pline de miez?
Vasile Roman: – Eu mă trezesc cu noaptea-n cap, așa că primele semne ale inspirației îmi vin în drum spre toaletă. Firește, îmi păstrez calmul de militar și nu le iau în seamă, știind că pot fi niște informații false, niște intoxicări răspândite psihotronic de dușmanul din umbră. Cel mai sensibil la creații de excepție sunt când merg în Maramureșul natal, acolo unde palinca a rămas un consilier de bază pentru ideile inovatoare.

IEȘEANUL: – Experiența militară vă ajută în cariera de coach motivațional?
Vasile Roman: – Bineînțeles. În armată, metodele prin care puteam motiva răcanul să-și miște fundul erau ordinele „Culcat!”, „Salt înainte!” și alte îndemnuri binevenite. Acum fac cam același lucru, doar un pic schimbat, ceva de genul „Cum să faci un salt înainte în cariera de antreprenor” sau „Cum să evadezi din batalionul disciplinar al neîncrederii de sine”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *