Tudorel Toader: „Ne gândim să mai facem o creșă și o mică maternitate, astfel încât ciclul educațional să fie complet!” (pamflet)

D’ale vedetelor

De o săptămână încoace, Iașul universitar o ține numai în ceremonii și festivități legate de începerea noului an de învățământ. Fiecare universitate își organizează propriul spectacol, cu discursuri patetice și asistență plictisită. În această atmosferă festivistă, am încercat să aflăm de la Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” ce planuri are pentru acest nou an universitar. (pamflet)

IEȘEANUL: – Domnule rector, ne aflăm la un nou început pentru cea mai veche universitate din țară. Cum trăiți acest moment al inaugurării anului universitar?
Tudorel Toader: – Cu optimism și oleacă de aroganță, pentru că ne permitem. E clar că suntem cea mai tare universitate din Iași, ba chiar din țară. Pe lângă universitatea clasică, ne-am făcut propriul liceu, propria școală generală și propria grădiniță. Ne gândim să mai facem o creșă și o mică maternitate, astfel încât ciclul educațional să fie complet, de la primul scâncet al bebelușului până la urletele de bucurie ale absolventului de facultate.

IEȘEANUL
: – Ce ne puteți spune despre integrarea pe piața muncii a absolvenților dumneavoastră? Ce semnale aveți din această zonă?
Tudorel Toader: – Treaba merge bine. Avem semnate numeroase parteneriate cu angajatori de renume. Ultimul sosit este Shaormeria Băneasa, cu care am încheiat chiar aseară un acord, în timp ce savuram o șaorma cu de toate. Lucrurile sunt simple: studenții noștri fac practică zilnic în cafenele, shaormerii, pizzerii, covrigării, firește, deocamdată în calitate de clienți. Pentru ei e un fleac să treacă dincolo de tejghea, unde vor lucra în calitate de filosof patiser sau geograf șaormar.

IEȘEANUL: – Ce sfaturi le dați tinerilor care vor să devină studenții universității dumneavoastră?
Tudorel Toader: – Să vină la noi, le oferim condiții excelente de studiu! Le deschidem perspective ample asupra științei și vieții. Chiar recent am inaugurat Observatorul Astronomic, foarte util pentru cei care vor să vadă orizontul cunoașterii, eventual cum arată de aproape interiorul camerelor de studente din Pușkin!

IEȘEANUL: – Când veți deschide Casa Universitarilor și pentru consumatorii obișnuiți?
Tudorel Toader
: – Nu cred că vom face asta prea curând. N-am dat o grămadă de bani pentru renovare ca să aibă unde bea un șpriț tot felul de neaveniți. Acolo doar profesorii au voie să țină prelegeri chelnerilor despre rolul notei de plată în mecanismul financiar mondial sau sesiuni științifice despre evoluția salatei de roșii în conștiința vegană a lumii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *