„Noaptea Cercetătorilor”, „Retro Parada Toamnei”, „Wedding Days” şi competiţie canină, la Palas, în ultimul weekend din septembrie!

Calcul la rece

,,Noaptea Cercetătorilor” este momentul oportun pentru a te bucura de o seară de învățare și descoperire în parcul Palas, care va fi ,,scena” unor experimente ce aduc știința mai aproape de oameni, într-un mod accesibil și antrenant. Duminică, Clubul Retromobil va face cunoscută povestea celor 40 de autovehicule istorice, într-o atmosferă animată de parfumul epocilor trecute. Seria de evenimente este completată de o competiţie canină unde cele mai frumoase exemplare canine din 80 de rase vor fi premiate, și de ,,Wedding Days”, târgul dedicat celor care își planifică nunta de poveste.  

Palas găzduiește, și în acest an, activități ce fac parte din evenimentul ,,Noaptea Cercetătorilor”, organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, care oferă publicului de toate vârstele oportunitatea unui dialog cu cercetătorii. Vineri, 29 septembrie 2023, de la ora 17:00, Parcul Palas va fi animat de o serie de activități coordonate de cadre didactice și studenți ai Departamentului de Geologie. Simularea unor erupţii vulcanice pe o machetă de studiu, prezentare de minerale fluorescente în lumină UV, prezentarea la lupa binoculară a microfosilelor şi a preparatelor utilizate în cercetarea paleontologică, experienţe imersive cu minerale şi fosile 3D, dar și expoziţie de minerale şi fosile din colecția didactică a departamentului vor face parte din program.

În premieră, anul acesta se organizează și o activitate destinată celor trecuți de vârsta adolescenței — o discuție la bere despre știință. Organizat la ,,Treaz și Nu”, vineri, 29 septembrie, evenimentul „La o bere cu un cercetător” oferă ocazia socializării într-un cadru relaxat, cu cercetători pasionați, unde poți afla informații captivante despre cele mai recente descoperiri științifice.

Duminică, în intervalul orar 9:00-14:00, membrii Clubului Retromobil vor aduce ,,momente” din istoria cunoscutelor mărci de autovehicule care au scris istorie, prin intermediul expoziției celor 40 de mașini de epocă de pe Esplanada Palas. Mărci cum sunt Ford A Deluxe Coupe din 1930, Rolls-Royce Silver Shadow din 1977, Cadillac Fleetwood din 1966, Ford Mustang din 1966, Jaguar E Type din 1971 și una din cele mai vechi mașini din România, un Ford model T fabricat în 1914, în stare excepțională, vor putea fi admirate de nostalgici și de pasionați.

Simpaticele patrupede revin în Palas, de data aceasta într-o competiţie canină internaţională. Timp de două zile, 800 de participanţi din 10 ţări vor fi prezenţi la cele 4 competiţii internaţionale de frumuseţe canină. Sâmbătă și duminică, arbitri internaţionali din Ucraina, Republica Moldova şi România vor evalua încadrarea în standardele raselor, iar la finalul fiecărei zile, în cadrul concursului ,,Best in Show”, reprezentanţii fiecărei rase vor putea fi admiraţi concurând pentru titlul ,,Cel mai bun câine al competiţiei”. La eveniment vor fi prezenţi pui cu vârsta de 3 luni, dar şi campioni adulţi de peste 10 ani. „Cupa Moldovei” este organizată de Asociaţia Chinologică Metropolitană Iaşi, evenimentul fiind înscris în calendarul internaţional al competiţiilor canine.

Ai nevoie de inspirație pentru ziua specială din viața ta? Tot în acest weekend, în Atriumul Palas are loc o nouă ediție a Wedding Days, care reunește unii dintre cei mai buni profesioniști din domeniul evenimentelor, ce te vor ajuta să organizezi, până la ultimul detaliu, cea mai importantă zi din viața voastră de cuplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *