Sabo, maestrul combinaţiilor de la Poli, meditând la destinul financiar al clubului (pamflet)

Râs cu plâns

Tot mai controversată prestaţia afaceristului Horia Sabo din postura de director general al clubului Politehnica Iaşi. Un raport de audit comandat de preşedintele executiv al grupării din Copou, Adrian Ambrosie, a scos la iveală informaţii scandaloase cu privire la contribuţia financiară a celui care se lăuda că va sprijin clubul cu sume generoase de bani. De fapt, singura „investiţie” notabilă a lui Sabo a fost să acorde clubului un împrumut de 40.000 de lei, o sumă infimă în lumea fotbalului. Mai mult, Sabo s-a împrumutat cu 170.000 de euro pentru a plăti salariile jucătorilor pe octombrie, bani pe care îi va recupera din drepturile de televiziune. Drept urmare, mai multe personalităţi l-au contactat pentru diverse colaborări. Evident, este vorba despre un pamflet.

George Becali – Domnule Sabo, matale eşti un Hagi al finanţelor. Zău, mă uit la dumneata şi mă crucesc mai ceva ca într-o zi de Paşti pe Muntele Athos. Aşa reţetă financiară mai zic şi eu! Au muncit băieţii ăia să câştige drepturile de televiziune, iar tu le plăteşti salariile fix de acolo, dar te dai mare finanţator. Nu e rea ideea. Cu o mână le iei banii din buzunarul stâng şi cu cealaltă le bagi paralele în buzunarul drept. Hai că te iau la Steaua, meseriaşule! Te bag în vestiar cu Gnohere să-i explici şmecheria asta cu salariile. Dacă ieşi viu după discuţia cu Bizonul, te fac director financiar!

Sorin Ovidiu Vântu – Distinse domn, unde erai pe vremea Gelsorului şi a FNI? Zău, cu dumneata la contabilitate, aş fi dormit şi eu liniştit la gândul că lucrezi pentru mine. Dar nu e timpul pierdut. Când mă liberez, te contactez să o punem de-o afacere decentă. Tot în fotbal, pentru că văd la dumneata ceva perspective în domeniul ăsta.

Jose Mourinho – Mister Sabo, vin la dumneavoastră cu o mare rugăminte. Tocmai m-au concediat ăştia de la Manchester United şi n-am cu ce-mi plăti ratele la Rolls. Am auzit că dumneata plăteşti salariile în avans la directori. Dă-mi şi mie salariul pe un an de zile, până îmi găsesc o echipă de pripas, un PSG sau Milan. Ţi-i dau înapoi cu dobândă, fii liniştit. L-aş fi sunat pe Abramovici, că doar am lucrat pentru el, dar parcă dumneata pari mai de treabă. Promit că, dacă-mi dai banii ăştia, pun o vorbă bună la cluburile din Premier League. Eventual te pun în legătură cu şoferul lui Abramovici, să discutaţi de la egal la egal, cu banii pe masă. Îmi aduc aminte că, pe vremea când eram la Chelsea, numai din banii de bacşiş putea cumpăra jumate de Liga I din România. Deci ai ce învăţa de la meseriaş!

Sabo: Dacă se poate juca un meci cu tribunele pustii, de ce n-ar face performanţă şi un club care are conturile goale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *