Politicienii ieșeni, gânduri și proiecte de Paști

Politică la patru ace

Nu există român care să nu fie entuziasmat de primele sărbători pascale desfășurate în libertate de la începutul pandemiei. La atmosfera specifică Paștilor se adaugă și fumul grătarelor care vor fi încinse ca omagiu adus zilei de 1 Mai muncitoresc. Oamenii politici ieșeni vor lua și ei o pauză, petrecând Paștile în diverse locuri și ipostaze alese în funcție de preocupările fiecăruia. Într-un scurt sondaj făcut de IEȘEANUL, personalitățile locale ale momentului au răspuns cu privire la ce vor face în aceste zile de vacanță. (pamflet)

Cosette Chichirău (foto) – Dacă era după mine, desființam această așa-zisă sărbătoare, nimic altceva decât o găselniță retrogradă de a înfrâna progresul României. Oricum, voi propune ca, pe viitor, Biblia să fie supusă dezbaterii publice, iar societatea civilă, respectiv USR PLUS, să poate depune amendamente la fiecare capitol. Sincer, nu i-aș fi aprobat lui Iuda bugetul de 30 de arginți. L-aș fi redus la 15 arginți, iar din restul aș fi construit piste de biciclete. Sau de cămile, că asta era pe vremea aia. Evident, aș fi restructurat și organigrama lui Hristos. 12 apostoli sunt prea mulți. S-ar fi descurcat și cu 2 – 3, dar așa se întâmplă când nu ai un partid pe scena politică.

Cătălin Urtoi – Eu voi sărbători Paștele printr-o excursie de documentare în zona forajelor Autostrazii Moldova, care cică se înfăptuiesc prin munți. Sunt convins că nu voi găsi nimic și că totul e doar un mit. Uneori, regret că n-am puterile lui Moise, să despic munții în două, la fel cum a făcut-o el cu apele Mării Roșii. Din două, trei astfel de exerciții, aș crea toate viaductele necesare, am scăpa de tuneluri și alte operațiuni complicate. Un coleg din zona IT mi-a sugerat să propunem construcția autostrăzii cu ajutorul unei imprimante 3D. Cică îi bagi beton și asfalt în cartuș, iar ea se apucă să-ți croiască drumul. Pare o idee bună, oricum de preferat variantei în care bagi cerneală în stilourile guvernanților și totul rămâne pe hârtie.

Alexandru Muraru – Cu siguranță, de Paști nu mă voi odihni. Cum aș putea să scad nivelul de vigilență, când tot ce se întâmplă în jurul meu mă deranjează cumplit. Mai mult ca sigur, voi crea noi comisii de anchetă despre tot ce mișcă în România, și nu numai. Asta e, îmi plac anchetele, condamnările, beștelirile, punerea la stâlpul infamiei a tot ceea ce, pardon, nu-mi convine. Așa e fibra mea de liberal, cu valori europene și iubire de oameni. Eu am intrat în politică să pedepsesc, nu să stau la discuții despre libertate și democrație. Deja am un teanc de dosare în lucru, o speță interesantă fiind cum de se suprapune ziua de 1 Mai a proletariatului comunist cu Paștile. Sigur e o conspirație a rușilor pe care o voi devoala în urma unei anchete condusă de mine personal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *