Costel Alexe – Jurnal de casă (pătrată) – partea întâi, pamflet

Politică la patru ace

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, are un nou hobby. Din când în când, pentru a scăpa de vâltoarea îndatoririlor zilnice, se retrage într-un loc discret pentru a-și nota gândurile într-un mic jurnal. (pamflet)

  • Impulsionat de atmosfera creativă de la FILIT, am hotărât să încep scrierea unui jurnal personal. Ideea mi-a venit pe fondul unei revelații magistrale. Privind pe geam spre covrigăria de pe pietonal, privirea mi-a alunecat pe Casa Cărții. Și atunci am făcut legătura! Între Casa Pătrată și Casa Cărții trebuie să existe un liant, un fir roșu, o creație monumentală: jurnalul meu!
  • Azi am vizitat a enșpea oară șantierul de pe Aeroport. Nu pricep nimic din ce se întâmplă acolo, prea mult zgomot, utilaje, muncitori, atmosferă de lucru mult prea agresivă pentru spiritul meu sensibil. Romică Vatră îmi tot urla în urechi ceva despre nu știu ce procent de realizare a lucrărilor, cică 70%. M-am uitat urât la el. Bine că ai tu 70%, iar eu în sondaje sunt sub nivelul mării. Ce baftă și pe omul ăsta, să pice director pe o investiție uriașă, strategică pentru UE! Să vezi ce candidat pe cai mari va fi în alegeri! Numai să nu intre pe culoarul meu de zbor, că-i rup elicea!
  • I-am sunat pe băieții care au afacerea aia cu cafeaua la rulotă. Le-am bătut un pic obrazul că sunt neserioși cu plata colaboratorilor, mai precis cu mine. Păi degeaba mă pozez cu paharul ăla pe care scrie mare marca lor? Acum câteva zile i-am pus un pahar în mână și fotografului meu din CJ, Alex Calance, după care am postat poza pe Facebook. Băi băiatule, am făcut 1,2 mii de aprecieri, din care vreo 100 de inimioare. Păi dacă nici audiența asta nu-i face pe băieți să scoată banul, renunț la colaborare și mă duc să fac selfie cu covrigăria de peste drum.
  • Apropo de selfie, începe să-mi placă să fac mici filmulețe cu mine vorbind. Îmi place să vorbesc, dar mai ales să mă ascult! Nu contează subiectul, eu vorbesc despre orice. Despre Sfânta Parascheva, despre Ziua Sănătății Mentale, despre Ziua Limbii Române! La toate mă pricep și țin să-mi evidențiez erudiția prin aceste clipuri video.
  • Mâine iar sunt invitat la Aeroport! Cică au evoluat de la 70% la 71% și vor să mai facă o ședință foto cu mine. Băi, dar nici Ceaușescu nu era așa activ cu vizitele de lucru! Le-am zis că pot onora invitația pentru 75%, dar la tăierea panglicii să-mi dea o foarfecă de aur, măcar să știm o treabă!

Omul în vestă din stânga (foto, pamflet): Da, șefu’, punem și niște tablă de-a matale, dar doar un picuț, de poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *