Politica de-acasă şi socoteala din târg. Cosette Chichirău, făcând inventarul la marfa expusă în Piaţa Unirii

Satiră cu ștaif

Aglomeraţie mare de politicieni la mitingul din Piaţa Unirii de duminica trecută. În contextul unei prezenţe relativ modeste, de maxim 2.000 de oameni, exponenţii opoziţiei ieşene au încercat să se facă remarcaţi printre participanţii obişnuiţi. Ca de obicei, Cosette Chichirău şi Dan Lungu şi-au anunţat din timp prezenţa în piaţă, prin mesaje pe Facebook. De la promenada de imagine n-au lipsit nici liberalii, în frunte cu Marius Bodea. Ulterior manifestaţiei, cei trei au avut un schimb de mesaje, aşa cum stă bine unei opoziţii unite.

Cosette Chichirău – Mda, n-a prea fost mişto în seara asta. Slăbuţă mişcarea, Plus că afară era şi cam ger. Ah, uite, am uitat să vă spun, dar de acum înainte voi scrie plus cu P mare, indiferent de context. Alianţa cu domnul Cioloş trebuie să ne intre bine în reflexe. Voi ce faceţi? Dane, ai mai reuşit să bei un vin fiert pe pietonal sau n-ai mai ajuns prin zonă?

Dan Lungu – Salut, Cosy! Da, am reuşit să mă smulg din braţele admiratorilor şi susţinătorilor mei, ajungând pentru două minute şi la Domeniile Ţibu. Bine, la punctul lor de lucru cu publicul, unde am rămas impresionat de uşurinţa lor în comunicare. Aşa ar trebui să facem şi noi lucrurile la partid, să curgă şuvoiul de informaţii către alegătorii noştri. Oops, sau nu trebuia să menţionez cuvântul „informaţii”? Asta pentru că vorbeai de Plus şi de Cioloş…

Marius Bodea – Cosette, Dan, v-am văzut prin piaţă, dar, din păcate, se pare că voi aţi vrut să mă ignoraţi. Eu înţeleg că sunteţi tineri şi cu foamea-n gât după votanţi, dar eu zic că, dacă ne împărţim rezonabil zonele de influenţă, putem avea fiecare câte o felie decentă de caşcaval. Uite, mie daţi-mi sectorul dinspre Pasaj, iar pe cel de lângă statuie vi-l dau vouă. Cu tot cu Traian Rînja! Dar vedeţi că şi el are un proiect, ceva cu Alternativa Dreaptă.

Cosette Chichirău – Apropo, ştie careva ce hram poartă Gregoriana Tudoran? Mă cam calcă pe bombeu tocurile fiţoasei alea de Bruxelles. Ea nu ştie că deja mi-am marcat teritoriul? Să nu mă facă pe sistem nervos, că o bag imediat într-un live cu măscări pe Facebook. Da, domnule Bodea, vă înţelegem, dar piaţa e cu noi, liberalii au rămas nişte figuranţi.

Marius Bodea – Mda, mă aşteptam la răspunsul ăsta de mahala. O să te mai rogi de mine să-ţi ţin rând la sarmale şi tocăniţă la bufetul Parlamentului!

Dan Lungu – Vă rog, fără scandal. Avem pretenţii.

Cosette Chichirău – Ei, lasă, domnu’ Bodea! Un semn dacă le fac lui Mălin Bot sau Cristi Dide şi vă face băieţii cu ou şi cu oţet la propriu!

Cosette (pamflet, foto sus): Deci de la USR suntem paişpe, cinşpe, şaişpe şi cu mine şapteşpe. Uff, trebuie neapărat ca numărătoarea să ne dea pe PLUS!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *