Noua gardă de corp a candidatului PNL. Bodea îi ţine spatele lui Buşoi

Politică la patru ace

Ceasul alegerii noului preşedinte al PNL se apropie, limbile acestuia fiind vegheate cu grijă atât de către candidaţi, cât mai ales de către susţinătorii acestora. La Iaşi, se ştie, există două tabere care îi susţin, pe de o parte, pe Cristian Buşoi şi, pe cealaltă parte, pe Ludovic Orban. Mai există şi varianta Viorel Cataramă, dar care are un foarte palid sprijin ieşean. Zilele trecute, Cristian Buşoi a fost în Podu Roş în vizită electorală, unde şi-a prezentat principalele argumente în lupta cu Orban. În prealabil, Buşoi se întâlnise cu Marius Bodea la Suceava, semn că şeful liberalilor ieşeni i-a devenit o adevărată umbră protectoare pe plaiurile Moldovei. Mai multe despre relaţia dintre cei doi, am aflat spionându-le corespondenţa.

  • Dragă Marius, îţi multumesc că m-ai însoţit pe toate drumurile de costişă ale Moldovei, în special la Suceava, unde a fost o vreme atât de capricioasă, cu o ploaie care m-a pătruns pâna la piele. Sper să nu fi intrat şi procentele mele la apă şi să pierd astfel fotoliul de preşedinte. Despre tine, ce să spun… Eşti tu băiat bun, săritor, dar nu mi-a plăcut faza la care m-ai lăsat să-mi ţin singur umbrela în timp ce mă urcam în limuzină. Să-ţi amintesc oare de gestul cu paltonul al preşedintelui nostru suprem, Klaus Iohannis? Mai dă-mi detalii despre şedinţa de la Iaşi. Cu drag, Cristi.
  • Dragul meu Cristian, regret enorm că nu ţi-am ţinut umbrela, dar eram atent să nu plouă cu nişte roşii sau ouă fierte peste costumul tău impecabil. Ştii cum sunt răzeşii lui Ştefan, iuţi la mânie când e vorba de politică. La Iaşi e bine să vii cu un discurs care să te pună în valoare. Nu ştiu cum, dar măcar încearcă. Marius.
  • Salut! Ţi-a plăcut declaraţia mea de la Iaşi? Am zis-o mişto pe aia că sunt mult mai focusat şi am o alură mai tinerească decât Orban! Un şmecher epigramist mi-a făcut o anagramă din „focusat”, ieşind „ofuscat”. Uite de aia nu-mi plac oraşele intelectuale ca Iaşul, dai tot timpul peste tot felul de tipi care se cred deştepţi. Bine că nu s-a apucat vreunul să găsească rime la Buşoi. În rest, cred că a ieşit bine conferinţa de la Iaşi. Sper că m-am văzut şi din ultimele rânduri, era unul agitat pe acolo, Dangă parcă îl cheamă. Îl cunoşti? Cristi.
  • Mda, îl cunosc, cum să nu… E un idealist decrepit, o ţine langa danga cu democraţia în partid, cică să-l dea membrilor înapoi, chestii din astea. Lasă-l în pace, tu fă-ţi campania şi mergi mai departe. Să-mi spui dacă ajungi şi prin Deltă, am chef de un peşte. Cu salutări de la Iaşi, Marius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *