Naționalul ieșean primește o gură de oxigen. Ovidiu Lazăr, dând ultimele indicații de mișcare scenică actriței Livia Iorga

Satiră cu ștaif

Așa cum era de așteptat, după ce Ateneul Național a făcut primul pas al spectacolelor în aer liber, replica Teatrului Național „Vasile Alecsandri” nu a întârziat prea mult. Sâmbătă, 27 iunie, de la ora 20.00, regizorul Ovidiu Lazăr a ieșit la rampă cu premiera spectacolului „Jocul dragostei și al întâmplării”, reprezentația având loc în parcul de la Teatrul Cub. „Am creat o linie de mişcare pandemică: actorii nu se apropie la mai mult de 1,5 metri unul de altul. Adaptare, imaginație, provocări…toate ne-au dus la o reformulare a teatralității. Am transformat un necaz într-o bucurie”, a mărturisit Ovidiu Lazăr, ușor nedumerit de noua manieră de desfășurare a spectacolelor de teatru. Piesa va putea fi urmărită în același spațiu neconvențional și în zilele de 28, 29 și 30 iunie. Așadar, 4 zile la rând de teatru în aer liber, spre bucuria publicului fidel Naționalului ieșean.

Lazăr (foto stânga, pamflet): Livia, dar totul e simplu, ce nu înțelegi? În varianta clasică a piesei, la un moment dat trebuia să-l pupi pe Daniel Busuioc, dar n-ai cum să faci asta cu directorul adjunct, așa că distanțarea de 1,5 metri e binevenită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *